Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CUTREMUR/Elan Schwarzenberg, de la SINUCIDEREA secretarei la MOARTEA lui Marta. 4 ÎNTREBĂRI ESENȚIALE!

În România s-a vorbit foarte puțin despre implicarea lui Elan Schwarzenberg în dispariția lui Codruț Marta, interpusul lui Sorin Blejnar în colectarea milioanelor de euro din contrabanda controlată cu motorină, dar nu numai. Și, și mai puțin s-a vorbit despre sinuciderea secretarei lui Schwarzenberg, în 2013, la doar câteva zile după ce DNA a disjuns și extins cercetările în dosarul în care omul de afaceri fugit acum în Israel era acuzat de dispariția lui Codruț Marta.

Mustește până la saturație de servicii secrete în jurul acestor evenimente. De la cocârlacii care l-au creat pe Sorin Ovidiu Vântu până la umbrele care i-au fătat pe Cozmin Gușă și Sebastian Ghiță. Acum doi ani a intrat FBI pe fir. 

Dosarul există

Dosarul privind „lipsirea de libertate” a lui Codruţ Marta a plecat de la Secţia de Urmărire Penală a Parchetului General prin decizia procuroarei Carmen Damian. La primire: tot Carmen Damian, transferată în două zile la DNA.
După exact un an şi trei zile de anchetă, procurorul care a instrumentat dosarul privind dispariţia fostului şef de cabinet al şefului ANAF, Codruţ Marta, a decis că Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică nu mai este competentă să cerceteze cazul înregistrat şi în evidenţele Serviciului 1 – Omoruri al Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR. Motivul: procurorul a găsit indicii care leagă dispariţia lui Codruţ Marta de circuite financiare evazioniste, ba chiar de infracţiunea de spălare a unor uriaşe sume de bani. Dosarul a figurat în tot acest timp ca „lipsire de libertate” la Parchetul General, urmărirea penală fiind începută „in rem”, adică procurorii au găsit probe privind săvârşirea faptei, dar nu şi pe cei răspunzători.
„Sumele de bani remise de victimă până în data de 21 mai 2012 lui Emilian Schwartzenberg (Elan) au fost utilizate la plata unor datorii”, scria procurorul Carmen Damian în Rezoluţia de declinare a dosarului.
Documentul a fost întocmit pe 24 mai 2013 şi a fost confirmat două zile mai târziu de şeful ierarhic, Marius Iacob.
Pe 27 mai 2013, adică după exact două zile, Carmen Damian a primit acordul CSM-ului pentru a fi delegată pe o funcţie de procuror la DNA, acolo unde a urmat-o după mai bine de o lună şi fostul criminalist Marius Iacob, de această dată din postura de adjunct al şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Dar serviciile noastre secrete unde au fost? 

Iată 5 întrebări ESENȚIALE

1. Ce rol a avut Daniel Moldoveanu, șeful Comunității de informații de la Cotroceni, nașul lui Sorin Blejnar, în securizarea informativă a acestui grup infracțional alcătuit din Marta, Schwarzenberg, Blejnar și soții Nemeș?

2. Care sunt dedesubturile tranzacției Ghiță-Schwarzenberg-Vântu-Gușă? Și ce rol au avut serviciile secrete în împărțirea acestui cozonac mediatic?

3. De ce a fost lăsat să plece Schwarzenberg din țară în condițiile în care se conturaseră deja suspiciuni rezonabile în legătură cu implicarea sa în dosarul Marta-Blejnar-Nemeș?

4. De ce îi ținea calea Schwarzenberg lui Traian Băsescu, în 2013, în Israel, astfel încât a fost nevoie ca fostul președinte să-și schimbe programul oficial pentru a-l evita? Ce știe Schwarzenberg și voia să-i transmită lui Băsescu?

Galerie foto și documente


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

2 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

3 BREAKING Modificările CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional!…

4 ALERTĂ Ei sunt cei 181 de nenorociți care-au votat Codurile Penale prin care infractorii politici scapă de puș…

5 Informație. Dragnea îl trimite pe Florin Iordache judecător la CCR! Iordache, singura propunere a PSD!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea