CUTREMUR/MRU, interzis la Palatul Cotroceni. Directorul SIE a REFUZAT de două ori DEMISIA cerută de Iohannis

Dezvăluiri incredibile făcute de Adriana Duțulescu pe BN24! Mihai Răzvan Ungureanu, directorul SIE, nu mai este primit la evenimentele oficiale la care participă Preşedintele României, ca urmare a faptului că şeful statului i-a cerut de două ori demisia şi Ungureanu a refuzat, au declarat pentru BreakingNews24 surse oficiale. 

BreakingNews24 scria în 26 aprilie că se pregăteşte demiterea lui MRU din fruntea SIE, după ce Laura Codruţa Kovesi a acuzat Serviciul de tăinuirea unor ilegalităţi. Cei doi au fost convocaţi de Preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni şi atunci a fost prima cerere de demisie venită din partea şefului Statului. MRU a refuzat categoric să plece din funcţie, refuz repetat, conform surselor citate

De mai multe luni există nemulțumiri la vârful politicii în legătură cu activitățile neoficiale ale șefului SIE, care, potrivit unor informații, se pregătea intens pentru a se autoimpune ca premier după alegerile din toamnă și care își dorește să candideze la Președinție, în 2019.

În plus, conflictul din ce în ce mai acut dintre SIE și SRI, resimțit în subteranele politice și nu numai, este de natură nu doar să provoace reacții la Palatul Cotroceni, ci și din partea partenerilor strategici ai României.Există unele voci care susțin că implicarea nefericită a SIE în conflictele interne de la Chișinău ar fi dus la subminarea intereselor occidentale în Republica Moldova și favorizarea celor rusești. De altfel, MRU a refuzat invitaţia primită de la Ambasada SUA pentru a participa la inaugurarea Scutului de la Deveselu.

Totodată, se vorbește de o influență mare pe care serviciul condus de MRU ar avea-o asupra Guvernului Cioloș, lucru care, de asemenea, a provocat nemulțumiri în laboratoarele puterii.

Legea de organizare şi funcţionare a SIE nu prevede decât modalitatea de numire a directorului Serviciului, nu şi pe cea de demitere.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan