CUTREMUR/Nelu Iordache dus cu MASCAȚII la DIICOT!

CUTREMUR/Nelu Iordache dus cu MASCAȚII la DIICOT!

Risc Seismic

Omul de afaceri Nelu Iordache este audiat joi dimineata la DIICOT. El este suspectat de evaziune fiscala si sparalare de bani. Prejudiciul se ridica la 13 milioane de lei, transmite Digi24.

"Am fost martor citat in dosar, e o chestiune veche din 2011. Sunt cumparator final. Nu am facut achizitia de marfa", a spus Iordache jurnalistilor Digi24, cand a fost luat joi dimineata direct de acasa.

In acest dosar au fost facute 37 de perchezitii si sunt 33 de persoane suspecte.

Nelu Iordache numit "regele asfaltului", controleaza firma Romstrade si este unul dintre marii beneficiari ai contractelor cu statul. El a fost trimis in judecata de DNA in 26 aprilie 2013, sub acuzatiile de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

In anul 2012, Nelu Iordache aparea intre cei mai bogati romani pe locul 72, cu o avere estimata la 70-75 de milioane de euro (Top 300 Capital). Unul dintre "regii asfaltului", Iordache controla, printe altele, firma de constructii Romstrade, precum si societatea de trasport aerian Blue Air, ajunsa, intre timp, in proprietatea altor investitori.

"Regatul" lui Iordache s-a naruit dupa ce procurorii au constatat ca ar fi deturnat fonduri europene de 31 de milioane de lei, la constructia primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, in 2012. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Iordache, in 26 aprilie 2013, sub acuzatiile de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune. Anchetatorii au aratat ca suma de 31.519.960 de lei incasata de Romstrade de la CNADNR SA "a fost utilizata pentru achitarea unor datorii restante ale societatii Romstrade SRL, pentru a sustine societatile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla in mod direct sau prin persoane interpuse, precum si in scop personal, dupa retragerea unor sume in numerar".

Intr-un dosar legat de acesta, procurorii DNA au dispus urmarirea penala si impotriva fostului ministru liberal al Transporturilor Ovidiu Silaghi (din Guvernul Ponta I), acuzat ca ar fi luat mita 200.000 de euro de la Iordache. Silaghi s-a plimbat din Parlamentul Romaniei in Parlamentul European si s-a intors apoi in Casa Poporului, insa sustinut de PSD, la alegerile partiale de anul acesta, beneficiind de imunitate ca parlamentar fost ministru. In mai 2014, Nelu Iordache a fost trimis in judecata intr-un nou dosar penal: pretinse fraude la modernizarea Transalpinei, 184 km. Prin devizuri umflate cu Romstrade, Iordache si alti 9 inculpati ar fi prejudiciat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) cu 22 de milioane de lei. Din decembrie 2012 pana in mai 2014 Nelu Iordache a stat dupa gratii, in arest preventiv.



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...