CUTREMUR/NU Cocoș, Niro și Pinalty SUNT BENEFICIARII BANILOR din ȘPĂGILE Microsoft! Ei spus la CINE AU AJUNS!

CUTREMUR/NU Cocoș, Niro și Pinalty SUNT BENEFICIARII BANILOR din ȘPĂGILE Microsoft! Ei spus la CINE AU AJUNS!

Risc Seismic

În sfârșit, se face lumină și aflăm că Dosarul Microsoft nici n-a murit și n-a fost nici îngropat! Cei patru inculpați din dosarul Microsoft, Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan, au primit pedepse mici deoarece au făcut denunțuri la DNA, iar beneficiarii reali ai sumelor exorbitante din această afacere sunt de fapt Dinu Pescariu și Claudiu Florică, se arată în motivarea judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistrații Maricela Cobzariu, Simona Cîrnaru și Leontina Șerban explică în motivarea sentinței date pe 24 martie de ce au aplicat pedepse în cuantum redus în acest dosar: Nicolae Dumitru — 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu — 2 ani cu executare, Dorin Cocoș — 2 ani cu executare, Gheorghe Ștefan — 3 ani cu executare. În plus, judecătorii au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

În esență, judecătorii spun că Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gabriel Sandu beneficiază de reducerea cuantumului pedepselor deoarece au făcut denunțuri în cursul urmăririi penale și și-au recunoscut vinovăția în fața instanței, iar pentru fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan se va aplica principiul "proporționalității" în raport cu ceilalți inculpați, chiar dacă el nu și-a recunoscut faptele în timpul procesului.

În cazul lui Nicolae Dumitru, judecătorii au apreciat că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru ca scopul pedepsei să fie atins prin aplicarea unei condamnări cu suspendare, motivele fiind că el a avut o contribuție redusă în a influența factorii de decizie din ministere și nu a avut o putere reală asupra acestora, iar pentru una din infracțiunile de care este acuzat a intervenit prescripția răspunderii penale.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”