CUTREMUR/Politicieni de frunte, ''INFESTAȚI''cu hepatita B pe zeci de milioane de euro!

CUTREMUR/Politicieni de frunte, ''INFESTAȚI''cu hepatita B pe zeci de milioane de euro!

Risc Seismic

Un nou cutremur tocmai este pe cale sa loveasca sistemul sanitar romanesc. Unul care, fara putinta de tagada, a fost „sanul” bugetar de la care au supt cel mai mult politcieni, demnitari si oameni de faceri deopotriva, care fara ca macar sa le pese de nenorocirile celor multi si suferinzi, au furat din generoasele fonduri acordate anual Ministerului Sanatatii mai rau ca din codru. 

Si chiar daca „robinetul” prin care continua sa se scurga inca sute de milioane de euro anual catre niste afaceristi autohtoni verosi sau chiar influente multinationale este departe de a se fi inchis, iata ca structurile statului se pregatesc asiduu pentru a da atacul decisiv la gruparile transpartinice implicate in „capusarea” sistemului sanitar. Si, mai nou, dupa cum sustin sursele noastre, o ancheta de proportii ar putea exploda cu privire la modul in care s-a decontat tratamentul pentru hepatita B, unul care in Romania costa triplu decat cel similar practicat in cele mai avansate tari occidentale, cum ar fi Franta de exemplu.

90.000 de euro bucata

S-a ajuns la achizitionarea de tomografe care nu au loc in camerele de tratament
Structurile de informatii strang la greu date cu privire la un fenomen cel putin straniu, care se  petrece de ceva vreme in sistemul sanitar romanesc. Iar cum curiozitatea anchetatorilor nu este in niciun caz una strict medicala, situatia se anunta de-a dreptul incendiara, mai ales ca nenumarate nume grele, atat de medici, demnitari, politicieni, dar si companii farmaceutice de renume sunt implicate in itele acestei afaceri. Pana cand insa, sa speram, se va face lumina completa in acest caz, sa mentionam ca toata tarasenia a pornit dupa ce s-a aflat ca la noi in tara tratamentul hepatitei B pentru un singur pacient ar costa nu mai putin de 90.000 de euro. Asta in timp ce, de exemplu, in Franta, tratamentul respectiv costa doar 30.000 de euro. Adica de trei ori mai ieftin! Si atunci ca normal ca nu ai cum sa nu-ti pui intrebarea cum de s-a ajuns la o asemenea situatie care ar putea parea doar hilara, daca nu ar fi vorba la mijloc de suferinta atator zeci de mii de bolnavi. Si de „purcoiul” de bani care este posibil sa se strecoare astfel in buzunarele unor „baieti destepti”, asta in timp ce nici macar acum nu se asigura pe deplin medicamentele primordiale care sa le aline durerile bolnavilor de cancer.

Sa manance toata lumea! 

Desigur ca va veni si momentul in care Nicolae Banicioiu va trebui sa explice daca, in timpul mandatului sau in fruntea Ministerului Sanatatii, chiar a semnat ca primarul aceste alocari bugetare uriase pentru acoperirea tratamentului unor boli ca hepatita B sau a si stiut despre ce este vorba. Si atunci, cum de nu avut curiozitatea nici el, dar nici alti membri din conducerea Ministerului Sanatatii sau a spitalelor unde se realizau aceste tratamente care se pare ca ar fi costat de trei ori mai mult decat in Franta, sa se intrebe de ce platim atatia bani? Iar singura explicatie care se poate intrezari la orizont este ca la mijloc ar putea fi vorba de combinatiile specifice ale unei miscari transpartinice, bazata pe principiul „sa manance toata lumea!”, dar in spatele careia s-ar afla inclusiv puternice companii farmaceutice.

Operatiunea „Tomograful”

Interesant este si un alt caz intrat in atentia structurilor de informatii si care ar parea desprins din  filmele de comedie, daca nu ar fi vorba, din nou, de bani, multi bani, irositi aiurea de la bugetul Ministerului Sanatatii. Este vorba, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, despre presiunile facute de la centru pentru achizitionarea de catre un spital din tara a unui tomograf. Si cum cei de la minister nu s-au dat in laturi de la nimic pentru a-si impune punctul de vedere, uite cum bietii medici s-au trezit pe cap cu tomograful care se pare ca ar fi costat 3.000.000 de euro. Si pe care il tin insa in curte, pentru ca este mai inalt si nu incape in camera in care trebuia montat!!!  Cătălin TACHE

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...