CUTREMUR/Șef de serviciu secret „AGĂȚAT” într-un nou dosar ANRP! Băsescu, ÎNCONJURAT!

CUTREMUR/Șef de serviciu secret „AGĂȚAT” într-un nou dosar ANRP! Băsescu, ÎNCONJURAT!

Risc Seismic

Pana acum s-a ajuns deja la al cincilea dosar ANRP. Si, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, deja este pe cale sa se coaca dosarul ANRP 6. In care ar fi „agatati” nu doar demnitari din cadrul Comisiei  Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, dar si lideri din cadrul unui partid politic si chiar sefi ai unui serviciu secret. 

De asemenea, itele afacerii pot duce in diverse alte zone sensibile si, cel mai probabil, ancheta urmeaza a fi disjunsa in urma „spovedirii” unui inculpat din dosarele precedente. Mai ales ca, sa nu uitam, in mega-scandalul ANRP s-au regasit cele mai multe victime de rasunet, printre cei care au fost nevoiti deja sa dea subsemnatul numarandu-se nume grele ca Alina Bica, Horia Georgescu sau Ioan Oltean.

Fac miliardul de euro 

In mod normal, institutia Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor trebuia sa indrepte, atat cat se mai putea, nedreptatile regimului comunist. Insa, din pacate, s-a dovedit ca ANRP a fost pur si simplu capusata de un grup de baieti destepti, format din afaceristi care au ajuns miliardari peste noapte si care, profitand de retelele transpartinice reprezentate atat de lideri politici, cat si de demnitari care ar fi trebuit sa apere interesele statului roman in Comisia Centrala, au jefuit, cat si cum au vrut, bugetul tarii. Tranzactiile cu drepturi litigioase devenind, de departe, cea mai profitabila afacere din Romania ultimilor ani. 

Drept dovada ca, doar pana acum, doar in primele dosare deja instrumentate si trimise in instanta, procurorii anticoruptie au reusit sa identifice un prejudiciu total de peste 700 milioane de euro. Si, la ritmul alert in care se desfasoara cea din urma ancheta, este foarte probabil ca „gaura” oficiala data bugetului sa depaseasca in curand uriasa suma de un miliard de euro.

Pe teava 

Dupa cum sustin sursele noastre, un nou dosar ANRP este pe cale sa explodeze. Asta dupa ce, in cele precedente, au fost implicate nume importante ca Dorin Cocos, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu, Ionut Florentin Mihailescu sau „regele” cesionarilor de drepturi litigioase, Horia Simu. Iar cum nu a fost ancheta legata de jaful de la ANRP in care sa nu apara si numele unor lideri politici, in postura de protectori sau beneficiari ai demnitarilor care decideau valoarea despagubirilor, nici noul dosar nu face exceptie de la aceasta regula. De altfel, deja sunt pronuntate numele unor politicieni de dreapta, a caror implicare in aceasta ancheta ar putea reprezenta o noua „ghiulea” legata de viitorul carierei politice a lui Traian Basescu.

Mafia samsarilor 

Prima ancheta care a explodat pe marginea activitatii ANRP a fost cea cu privire la „afacerea Plumbuita”, in urma careia a fost coborata de pe soclul DIICOT si Alina Bica. A urmat apoi un alt inculpat de calibru, in persoana fostului sef al Agentiei Nationale pentru Integritate, Horia Georgescu. Iar de atunci, ce-i drept, desi un numar impresionant de alti afaceristi sau politicieni au cazut prada dezvaluirilor facute de fostii lor complici, nu se mai depasise inca bariera care ducea spre anumite structuri ale statului. Iata insa ca, in noul dosar nu doar ca s-ar vorbi de suma de 3.000.000 de euro, dar s-ar vehicula chiar numele unui sef de serviciu secret, dar si al unuia dintre oamenii acestuia de incredere. Desigur, este prematur de stabilit rolul acestora sau situatia lor juridica, dar cert este ca, iata, ANRP-ul continua sa faca noi si noi victime de calibru. Iar aceasta noua ipoteza a existentei unui dosar ANRP 6 nu a facut decat sa intareasca informatia privind iminenta „umblare” la varful sistemului, prin posibila schimbare sau retragere intr-un con de umbra a sefilor anumitor structuri.  Cătălin TACHE/National

Risc Seismic

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...