CUTREMURĂTOR/7 copii bolnavi din cauza unei bacterii NECUNOSCUTE sunt internați la Spitalul Marie Curie. Unul a MURIT

CUTREMURĂTOR/7 copii bolnavi din cauza unei bacterii NECUNOSCUTE sunt internați la Spitalul Marie Curie. Unul a MURIT

UPDATE/Cei șase copii internați internați la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitală sunt infestați cu bacteria Escherichia coli , toți prezentând sindrom hemolitic-uremic, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse medicale.

Șapte copii - unul din București, șase din Argeș - sunt internați la Spitalul "Marie Curie" în stare gravă din cauza unei bacterii, iar un alt copil a murit din aceeași cauză, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale.

Potrivit surselor, sursa contaminării nu este cunoscută, însă toți prezintă aceleași simptome, trei-patru dintre aceștia trebuind dializați în permanență.

"Se poate să fie de la fructe nespălate, legume, mâini nespălate", susțin aceleași surse.

O astfel de afecțiune debutează cu diaree, pacientul intră în insuficiență renală și trebuie dializat până când iese din criză.

Ultimul caz înregistrat în Argeș este cel al unui copil în vârstă de opt luni, care a fost transportat marți cu un elicopter SMURD la București. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, în momentul transferului, pacientul era conștient și echilibrat hemodinamic.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Dana Toader, a confirmat că în ultima perioadă trei copii din Argeș, toți cu vârsta sub un an, au prezentat simptome similare și au fost transferați la București, unde li s-a pus diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, boală care cauzează insuficiență renală acută.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat că a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursele infecției.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie