Cuvântul din limba română care dă bătăi de cap. Mulți nu-i cunosc sensul și îl folosesc greșit

Cuvântul din limba română care dă bătăi de cap. Mulți nu-i cunosc sensul și îl folosesc greșit

Se fac numeroase greșeli în limba română, atât de exprimare, cât și dezacorduri ori folosirea greșită a unor cuvinte. Și asta nu doar din cauza ignoranței, ci din cauza faptului că limba română este destul de greoaie.

Dicțonarul explicativ al limbii române

Dar nu doar dificultatea limbii duce la erori. Desigur, și ignoranța are același efect. Sunt elevi care nu au văzut niciodată un dicționar explicativ al limbii române. Pe de altă parte, limba română are numeroase capcane care îi pot pune în dificultate chiar și pe vorbitorii cu pretenții.

Greșelile de limba română nu se rezumă la dezacordur i, prescurtări sau înlocuirea abuzivă a unor litere cu altele atunci când ne exprimăm în scris pe rețele sociale sau în mesaje text pe telefon. Greșelile de limba româna includ și cuvinte care se folosesc în sens greșit.

Știm cu toții că, gramatica ne ajută atât în scriere, cât și în vorbire. De aceea, este foarte important să știm regulile de scriere și de pronunție și să nu avem dubii atunci când vine vorba să le punem în aplicare. De asemenea, e ste important să cunoaștem și care sunt sensurile cuvintelor, pentru a nu le folosi în mod greșit chiar dacă ele sunt asemănătoare. Pentru că sunt multe cazurile în care greșelile din limba română au la bază paronime.

Unul dintre aceste cuvinte este „gera”, care adesea este folosit greșit sau înlocuit cu unul asemănător.

Citește mai multe detalii pe Click!.ro și află ce înseamnă acest cuvânt și cu care este adesea confundat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB