Cuvântul repetat obsesiv de autorul celui de-al doilea masacru din Serbia. Tânărul purta un tricou cu însemne naziste

Cuvântul repetat obsesiv de autorul celui de-al doilea masacru din Serbia. Tânărul purta un tricou cu însemne naziste

Uroš Blažić, suspectul arestat în Serbia pentru atacul armat de joi noapte a spus motivul pentru care a comis crimele, notează cotidianul Kurir.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, care s-a adresat națiunii la câteva ore după arestare, a dezvăluit ce a spus tânărul în momentul în care a fost prins, în casa unor rude ale mamei sale, bunicul și unchiul, într-un sat din apropierea locului masacrului .

„Teroristul din Mladenovac a spus că motivul atacului sângeros de azi noapte a fost disprețul”, a spus șeful statului.

El a dezvăluit și că în momentul arestării tânărul purta un tricou cu însemne naziste.

El a repetat de zeci de ori cuvântul „dispreț”, referindu-se la faptul că își disprețuia victimele .

Apar în același timp tot mai multe detalii despre noaptea terorii, când a tras în oameni pe care-i cunoștea, tineri care nu îl deranjeaseră cu nimic.

Bunicul unuia dintre cei uciși în primul sat unde a deschis Uros focul a povestit că atunci când a venit, a strigat la cei strânși în jurul unui foc că îi va ucide. Atunci băieții i-au spus să ia o bere și să se liniștească, moment în care el a deschis focul.

Bunicul, unchiul și alte rude care se aflau în casa din Vinjište, lângă Kragujevac, atunci când el a fost arestat, au fost și ei reținuți.

Președintele Vučić a mai spus că taximetristul pe care l-a amenințat cu o grenadă de mână și care l-a dus în acea locație le-a spus polițiștilor unde l-a lăsat pe criminal.

Opt oameni au murit și 14 au fost răniți în urma celui de- al doilea atac armat comis în Serbia , în ultimele două zile. Cea mai tânără victimă are doar 15 ani. Dintre cei 14 răniți, șapte sunt în stare critică, la spital. Atacatorul a fost prins după 9 ore.

Atacul a avut loc pe 4 mai în apropiere de Mladenovac. Se pare că totul ar fi pornit de la o ceartă cu un poliţist, moment în care suspectul a mers direct acasă, s-a înarmat şi a început măcelul. I-a ucis mai întai pe poliţist şi pe sora lui. Apoi a mers şi în localităţile vecine şi, dintr-o maşină aflată în mişcare, a împuşcat oameni care i-au ieşit în cale.

Ulterior şi-a abandonat autoturismul, a răpit un taximetrist, cu tot cu client, ameninţându-l cu o grenadă, şi l-a obligat să îl ducă într-o altă localitate.

Atacatorul a tras cu arma, mai întâi, în satul Dubona, apoi în Mali Orašje și satul Šepšin. La Dubona a ucis un tânăr polițist, aflat în afara serviciului, și pe sora lui. Apoi a tras la întâmplare rănind mai multe persoane.

La 9 ore după masacru, poliția l-a arestat în Vinjište, unde se ascundea. El a ajuns aici cu un taxi, amenințându-l pe șofer cu o grenadă, pentru a-l conduce la casa unui prieten din Vinjište. Aici, polițiștii au găsit 4 grenade de mână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”