Dă, Doamne! Gâdea e în FIBRILAȚII! Antena 1 și 3 au primit ORDIN DE EVACUARE DE URGENȚĂ de la ANAF!

Dă, Doamne! Gâdea e în FIBRILAȚII! Antena 1 și 3 au primit ORDIN DE EVACUARE DE URGENȚĂ de la ANAF!

Sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile, respectiv până la sfârşitul acestei săptămâni, inspectorii ANAF prezentându-le notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală din 2013, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.

ANAF confirmă că Antena3 trebuie să evacueze sediile în 5 zile, potrivit Codului de procedură civilă

"Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti, a notificat astăzi (luni - n.r.), 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate", se arată într-un comunicat al ANAF.

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a anunţat în emisiunea "100 de Minute" că inspectorii ANAF le-au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcţionează postul de televiziune vor fi evacuate.

"Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", se mai arată în comunicatul ANAF. 

În august 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor Publice are calitatea de proprietar al acestor bunuri.

LIVE TEXT 

22:15 Mircea Badea: Ei nu au vazut pana acum ce inseamana o iesire in strada

22:08 Cezar Avramuta, cunoscut si ca "stegarul din Piata Universitatii", cel care recunoastea cu putin timp in urma ca a fost platit pentru protestele din Piata, a venit in studio alaturi de cativa "protestatari".

22:00 Mihai Gadea anunta ca din aceasta seara transmisia in direct a emisiunii pe net este la liber. Pana acum, trustul percepea pentru acest serviciu o taxa de 1 euro. "Din aceasta seara renuntam la taxa caci s-ar putea sa ne vedeti numai pe net de acum", a declarat Gadea.

21:56 Oana Stancu cere sprijinul premierului Ciolos si reia ideea ca trustul lui Voiculescu a facut cerere in repetate randuri pentru a plati chiria ceruta si a ramane in sediu

21:52 "Antena 3, in urias pericol" si un cronometru care arata ca mai sunt 4 zile de emisie, sunt mesajele afisate pe ecran

21:30 Toate vedetele din Antene sunt in platou.

Ceva e bizar, "ceva pute", a scris pe facebook Robert Turcescu despre situația de la Antena 1 și Antena 3. 

Ceva e bizar:

-de ce in cinci zile?
-de ce imediat dupa demiterea lui Diaconu?
-de ce dupa ce Gadea, Mihalache si Gorghiu s-au afisat impreuna ba la Munchen, ba la Washington?
-de ce pling liberalii de mila A3 in studio?
-de ce s-au dus zeci de inspectori azi, pe seara, la sediul A3 pentru o simpla somatie?
Si mai sint multe intrebari. Ma gindesc ca, de fapt, asistam la o operatiune de intarire/albire a Antenei 3 prin victimizare si nicidecum la prabusirea imperiului mediatic ridicat de Voiculescu! Poate gresesc, dar, vorba lui Ion Cristoiu, "ceva pute"...

UPDATE 20.50 A început emisiunea lui Răzvan Dumitrescu. Delirul continuă la cote paroxistice. Guest este Mircea Dogaru, ale cărui elucubrații sunt greu de reprodus. De menționat că o altă jigodie pedelisto-penelistă, prezentă și ea în platou, fostul ministru Ialomițianu, face pup la curulețul antenist aruncând anafură pe ANAF...

20:40 Calin Popescu Tariceanu a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a acuza "modalitatile brutale" de interventie ale ANAF.

"Banuiesc ca actiunea ANAF a primit aprobari inalte inainte de a deveni operationala", a spus acesta, afirmand ca "Romania practic nu mai e condusa de cei alesi ci de forte oculte".

"Daca azi e vorba de Antena 3 maine s-ar putea sa fie vorba de o alta televiziune, sau de o publicatie scrisa, ceea ce e extrem extrem de grav", a mai spus acesta.

20:00 Victor Ponta a distribuit pe Facebook o postare a lui Mihai Gadea, in care directorul Antena 3 afirma:

"Sunt in direct la Antena 3, alaturi de colegii mei. ANAF ne-a cerut astazi sa eliberam sediile in 5 zile. Stiu si ei, la fel de bine ca si noi, ca asa ceva este imposibil. Urmariti evolutia evenimentelor, fiti alaturi de noi! Intentionez sa transmitem live, 24 din 24, aceasta mutare care ar putea intra in cartea recordurilor. Antena 3 e aici! Unde va fi maine?"

Diaconu, fostul sef ANAF, a dispus evacuarea Antenei 3 si popriri pe datoriile pe care Mihai Gadea si Daniel Constantin le au fata de Dan Voiculescu 

Gelu Diaconu, fostul sef al ANAF, a dispus emiterea unei somatii de evacuare a Antenei 3 si a celorlalte firme care au sediul in cladirile confiscate de la Dan Voiculescu, precum si instituirea de popriri pe conturile lui Mihai Gadea, Daniel Constantin, Camelia si Corina Voiculescu - toti avand datorii la Dan Voiculescu. Decizia a fost luata intr-o sedinta a conducerii Fiscului din 8 februarie, potrivit unui document consultat de HotNews.ro.

O alta decizie luata de conducerea ANAF vizeaza cererea catre companiile de utilitati de intrerupere a furnizarii serviciilor pana la incheierea de contracte cu noul proprietar, adica statul roman.

UPDATE19.45 Deja se ceartă între ei. Dana Grecu se contrazice cu Chireac.

Bogdan Chirieac: Este încă o zi neagră pentru democraţie

Bogdan Chirieac a comentat, în direct la Antena 3, decizia ANAF de a evacua sediile Antena 3. „Este încă o zi neagră pentru democraţie”, a spus Bogdan Chirieac.

Mircea Dobre: E inadmisibil ce s-a întâmplat în seara asta 

Parlamentarul PSD Mircea Dobre a vorbit, luni, în platoul emisiunii "La Ordinea Zilei", despre somaţia ANAF de a evacua sediile Antenelor, în termen de cinci zile.

“Este inadmisibil ce s-a întâmplat în seara asta. Această metodă este un exemplu clar de îngrădire a libertăţii de exprimare, un atac la democraţie. Mă interesează dacă vorbim de marea evaziune, să ne spună cei din ANAF unde sunt cele 16 miliarde de euro pe care statul român nu le mai încasează” crede Mircea Dobre.

UPDATE/E rândul lui Radu Tudor la delir. Secondat de Bogdan Chireac. Este invocat secrretarul general al NATO, sunt apeluri la calm dar se invocă ieșiri în stradă și revoluții. Dana Grecu a citit apelul prietenului ei Ghișe către Iohannis și Cioloș.

Antena 3 e în pericol! Radu Tudor, pe blog: Nu vom renunța. Antena3 e aici!

„Sunt la Antena 3 alaturi de toti colegii mei.

ANAF a venit sa ne evacueze.

Ordin.

5 zile.

Emisia e in pericol.

Nu vom renunta.

Antena3 e aici!

Fiti alaturi de noi!”, a scris Radu Tudor, luni seară, pe blogul personal.

UPDATE 18.50 Continuă delirul Danei Grecu după publicitate. Procesul lui Voiculescu, Băsescu, cea mai mare audiență, vor să ne ia scaunele, regimul tehnocrat, președinte venit din spuma popularității, iar Băsescu, instrumente în mâna unora, inclusiv MAIMUȚA DE FOC și continua MĂGĂRIE cu judecătoarea Camelia Bogdan. Asta delirează în direct, Dana Grecu...

ANUNȚ/Mii de telespectatori, alături de Antena 3. „E un adevărat atentat la democrația din România” 

Telespectatorii ne-au trimis mesaje de susţinere şi solidaritate. Foarte multe mesaje sunt venite din ţară, dar sunt şi mulţi oameni care ne-au scris din afara României să ne asigure de susţinerea lor.

Sunt sute de români revoltaţi de confiscarea sediului Antena 3.

Draga Olteanu Matei: Aștept ca toată lumea să iasă în stradă, nu lăsați să se întâmple această mârșăvie 

”Nu-mi vine să cred că poate să existe atâta ticăloșie. Câți au fost executați, unde sunt banii țării? Cum este posibil așa ceva? Postul acesta la care ne uitam cu toții, cu admirație (...) e o mârșăvie fără seamăn”, a spus actrița Draga Olteanu Matei, luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

”Aștept ca toată lumea să iasă în stradă, nu lăsați să se întâmple această mârșăvie”, a făcut actrița un apel la telespectatori.

UPDATE 18:27 Mircea Badea a scris, pe site-ul lui: "EXECUTIE, NU EXECUTARE. SISTEMUL SECURIST VREA SA NE OMOARE"

"Astazi ANAF a trimis trupe si masini la sediile Antenei pentru a ne soma sa le parasim in cinci zile. Asta dupa cu trustul Intact facuse nenumarate demersuri legale, oficiale, in scris pentru a stabili una dintre cele doua variante posibile: plata unei chirii sau stabilirea unui calendar rezonabil de evacuare.
N-ai cum sa muti o televiziune in cinci zile. Este imposibil. Ei stiu asta. Vor executie nu executare.
Vom lasa sistemul securist, mafiot sa ne omoare", potrivit postarii publicate de Badea, alaturi de o fotografie cu o masina a ANAF.

Ilie Șerbănescu, despre ordinul de evacuare a sediilor Antena 3: Acesta este un abuz care nu are alt precedent decât în stalinism 

Analistul economic Ilie Șerbănescu consideră că ordinul de evacuare în termen de cinci zile a sediilor Antena 3 este „un abuz care nu are alt precedent decât în stalinism”.

„Nu mă miră, pentru că nu Dan Voiculescu a fost ținta, ci Antena 3. (...) Acesta este un abuz care nu are alt precedent decât în stalinism”, a adăugat Ilie Șerbănescu.

Codrin Ştefănescu: A fost ca la Gestapo, s-a depăşit orice limită 

“Eram invitat la emisiunea Alessandrei Stoicescu. M-am trezit cu nişte comisari de tip bolşevic care legitimau pe toată lumea. Sunt convins că telespectatorii vor avea o reacţie. Cum să vă pună botniţă sub forma asta? A fost ca la Gestapo, s-a depăşit orice limită. În decembrie 1989 au murit oameni pentru democraţia asta” a spus pârțul uman Codrin Ştefănescu.

UPDATE 17.10 Este noaptea minții! Dana Grecu și cretinul de Codrin Ștefănescu își dau limbi reciproc și condamnă ATACUL MAFIOT. Dana Grecu îi ia acum o declarație unui idiot de la PNL care urma să fie prezent la o emisiune. Ăla, un MEGA-PREȘ... În astfel de momente îi vezi ce scârbe sunt, toți. Și de la PSD, și de la PNL!

Mircea Diaconu: Mai pumn în gura presei, greu de imaginat. Antena 3 nu trebuie să tacă, ieșiți în stradă 

Actorul și europarlamentarul Mircea Diaconu a spus, luni, după ce emisia Antena 3 a fost amenințată, că acesta este ”un pumn în gura presei”. 

”Mai pumn în gura presei clar și fără echivoc, greu de imaginat. Cu cățel, cu purcel pe stradă oriunde, trebuie să vă exprimați”, a comentat Diaconu.

Europarlamentarul a transmis că nu este bine ca Antena 3 să tacă și să se supună.

UPDATE 17.50 Doamneeee, ce se spune acum la Antena3 este ceva INCREDIBIL! Chiar dacă ne doare sufletul, vă implorăm să intrați să auziți cu urechile dvs toată gama de elucubrații! Este de-a dreptul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR ce încredere au acești DOBITOCI SINIȘTRI în TREPANAȚII LOR!

Adrian Ursu: Este punerea în aplicare a unui plan care exista demult. Vom emite aşa cum vom putea 

"Ce se întâmplă acum, sub noua conducere ANAF, e punere în aplicare a unui plan care exista demult. Demonstraţia de forţă s-a realizat şi prin decapitarea conducerii ANAF. Are unicul scop de a stinge ecranele cu sigla Antena 3, de a elimina tot ce a fost informaţie corectă, pentru a trece în altă perioadă în care liniştea se aşterne peste România. Nu cred că vor reuşi însă. Vom emite de aici încolo aşa cum vom putea" a spus Adrian Ursu

Dana Grecu, corespondenţă din redacţia Antena 3: Oamenii trebuie să ştie că vom supravieţui 

“N-am făcut corespondenţa asta pentru autorităţi. O fac pentru milioanele de oameni care se uită la noi, care au dreptul să ştie ce se întâmplă. Toate autorităţile implicate în această poveste ştiu că este imposibil să te muţi în cinci zile. Oamenii trebuie să ştie că vom supravieţui. Probabil nu ne vor închide dacă oamenii vor fi cu noi” a spus Dana Grecu.

“Oamenii de aici nu sunt nişte numere. Este o afacere cu patronat românesc, o afacere 100% românească. Dacă domnul prim-ministru Cioloş îşi imaginează că iei un calculator în spate şi te muţi cu el în altă cameră, e o aberaţie” a continuat Dana Grecu.

Mircea Badea: Este o execuție. Nicio televiziune de pe lumea asta nu se poate muta în cinci zile 

„Asta cu mutatul în cinci zile este o execuție. Nicio televiziune de pe lumea asta nu se poate muta în cinci zile”, a declarat Mircea Badea.

UPDATE 17. 35 Se vorbește depre EXECUȚIE, MAFIE, ATENTAT LA DEMOCRAȚIE, numai lucruri pe care, în realitate, doar ei le promovează. Vezi ultima EXECUȚIE la adresa judecătoarei Camelia Bogdan. A intrat în direct Mircea Diaconu care cere ieșirea în stradă!

UPDATE 17:30 Dana Grecu transmite din studiourile Antenei 3 si incearca sa argumenteze ca este imposibil sa muti in cinci zile "mii de kg de cablu, mii de metri de cablaraie". Delirează în direct vorbind despre cum a întors Iohannis Legea Pădurii. La fața locului au ajuns și Radu Tudor, Mihai Gâdea și Adrian Ursu. Radu Tudor bate câmpii despre mailuri primite din Spania de la așa-ziși fani care vor să ia avionul să vină să salveze Antena3...

"Unde Doamne iarta-ma le mutam in cinci zile?!", s-a intrebat Dana Grecu, care a spus ca nu mai are "lacrimi sa planga" in fata telespectatorilor.

"Dispuneti o decizie, sa platim chirie sau dati-ne un termen rezonabil in care sa ne mutam", a spus directorul Antena 3, Mihai Gadea.

"Inspectorii ANAF ne-au spus ca avem 5 zile sa parasim aceste cladiri", a mai spus Mihai Gadea.

Cei doi realizatori TV au spus ca emisia Antenei 3 este amenintata.

"Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (...) Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita. S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune", a declarat Mihai Gadea.














Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante