„Dacă dau 25.000 de dolari pot fi pe listă?”/Bogații vor să se bage în față pentru a se vaccina și sunt dispuși să dea sume colosale

„Dacă dau 25.000 de dolari pot fi pe listă?”/Bogații vor să se bage în față pentru a se vaccina și sunt dispuși să dea sume colosale

Vaccinul Covid-19 este administrat în prezent celor mai vulnerabile persoane din Statele Unite. Unii însă, deși în stare de sănătate perfectă, speră să sară rândul și să treacă în fața celor care au nevoie de vaccin și sunt dispuși să ofere sume uriașe de bani pentru asta.

"Primim sute de apeluri în fiecare zi", spune dr. Ehsan Ali, coordonatorul unui centru medical din Beverly Hills. Îi are printre pacienți, pe Ariana Grande și Justin Bieber, care se numără printre persoanele care plătesc între 2.000 și 10.000 de dolari pe an pentru îngrijirea personalizată. "Este pentru prima dată când nu am reușit să obțin ceva pentru pacienții mei.", spune medicul.

Totul se întâmplă în California, care are reguli stricte privind vaccinarea. Cei care au prioritate la vaccinare anti-Covid sunt angajații din domeniul sănătății și rezidenții caselor de bătrâni. Urmează muncitorii calificați din domeniile esențiale și cei cu boli cronice. Abia apoi vin pe listă celelalte categorii, scrie  7sur7.be.

Bogații sunt dispuși să plătească zeci de mii de dolari pentru a se vaccina

Cei cu putere și bani cred însă că au dreptul să aplice regulile. Dr. Jeff Toll, care lucrează la Centrul Medical Cedars-Sinai, unul dintre primele spitale care a primit vaccinul, a declarat pentru Los Angeles Times că a primit multe cereri, cum ar fi: "Dacă voi dona 25.000 de dolari la spital, ar ajuta să mă pui pe lista actuală?". Doctorul a răspuns negativ.

"Oamenii sunt dispuși să plătească zeci de mii de dolari", spune Dr. Jeff Toll. El subliniază însă că, deși oamenii bogați plătesc sume colosale pentru cele mai bune îngrijiri, medicii își fac meseria conform jurământului lui Hipocrate și au responsabilitatea de a oferi îngrijire celor care au cel mai mult nevoie de ea.

Agențiile de supraveghere au avertizat deja că numărul limitat de vaccinuri anti-Covid ar putea să ducă la vânzarea pe piața neagră la prețuri uriașe.

Oamenii bogați au avantaje oricum

Oamenii bogați vor fi oricum vaccinați mai repede decât alții din SUA. Având contracte pentru servicii medicale de lux, le este permis accesul la tratamente de primă clasă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pe tot parcursul anului. Inclusiv vaccinuri. Aceste centre medicale s-au aprovizionat deja cu congelatoare cu temperatură foarte scăzută pentru a păstra vaccinul Pfizer.

Gavin Newsom, guvernatorul statului California, a avertizat însă: "Cei care cred că pot merge mai departe pentru că au resursele sau legăturile necesare pentru a face acest lucru ... Vom urmări acest lucru foarte, foarte atent. "

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei