Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale în Rusia, Putin ar fi votat de 74% dintre ruși

Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale în Rusia, circa 74% dintre ruși l-ar vota pe actualul șef al statului Vladimir Putin pentru un nou mandat prezidențial, relevă un sondaj realizat de Centrul de cercetare a opiniei publice din Rusia (VȚIOM), ale cărui rezultate au fost date publicității miercuri la Moscova, potrivit TASS și Gazeta.ru.

Astfel, Putin a atins nivelul maxim în intențiile de vot din ultimii patru ani, având în vedere că înainte de alegerile prezidențiale din martie 2012 actualul lider rus era creditat cu 40% din opțiuni, conform VȚIOM.

Totodată, conform Centrului de sondare a opiniei publice Levada din Moscova, în aprilie 2015 peste 80% dintre ruși declaraseră că l-ar vota pe Putin pentru un nou mandat prezidențial.

VȚIOM a realizat sondajul în zilele de 23 și 24 ianuarie 2016 pe un eșantion reprezentativ de 1.600 de persoane din 130 de localități din cadrul Federației Ruse.

Putin stă bine în sondaje, în pofida crizei economice și a izolării țării pe scena internațională, remarcă o serie de observatori independenți, care atrag atenția asupra derivei autoritariste a Moscovei din ultimii ani.

În martie 2012, Putin a câștigat detașat alegerile prezidențiale cu 64% din voturi pentru un mandat de șase ani, după opt ani la președinție și patru la conducerea guvernului.

Viitoarele alegeri prezidențiale în Rusia urmează să aibă loc în 2018, iar Putin nu a dat până acum un răspuns clar dacă va participa sau nu la aceste alegeri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

2 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

3 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

4 „Constat cu tot mai multă acuratețe ce tâlhari nenorociți au condus România! Citiți și voi ce scrie Ștefan Man…

5 Președintele, călcat în picioare după decizia CCR! Din păcate, Ioana Ene Dogioiu are dreptate!

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala