„Dacă nu veniţi la slujbă, v-o trag”/Preot român din Italia, acuzat de hărţuire sexuală

„Dacă nu veniţi la slujbă, v-o trag”/Preot român din Italia, acuzat de hărţuire sexuală

Un preot român din Italia este judecat pentru hărţuire sexuală, după ce ar fi terorizat timp de mai multe luni angajatele unui centru comercial din Trieste.

Preotul ortodox român de la Trieste, Constantin Eusebiu Negrea, a fost suspendat din funcţia de preot paroh şi a fost oprit de la slujirea slujbelor, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 ianuarie, fiind cercetat canonic pentru abaterile săvârşite.
El este acuzat că le făcea avansuri sexuale vânzătoarelor dintr-un centru comercial şi le vorbea vulgar, iar cu timpul a ajuns chiar să le terorizeze şi să le hărţuiască zi de zi.  Trieste Prima  scrie că Negrea a fost surprins de poliţiştii italieni, la centrul comercial Giulia, chiar în timp ce îi făcea avansuri unei vânzătoare. Până atunci, oamenii legii primiseră mai multe apeluri din partea unor angajate ale mall-ului. Femeile se plângeau că sunt hărţuite de preotul român şi că au ajuns să se teamă că vor fi agresate sexual.

Acuzaţiile vin de peste tot

 În după-amiaza zilei de joi, 17 decembrie 2020, una dintre vânzătoare a sunat la Poliţie şi a reclamat că preotul s-a reprezit la ea să o sărute şi să o îmbrăţişeze. Batjocoritor, Negrea i-a spus fetei că se va căsători cu ea şi va face sex imediat ce va primi aprobarea episcopului.  „Imediat ce voi avea autorizaţia episcopului mă voi căsători cu tine şi vom face sex”, i-ar fi spus acesta, după care ar fi îmbrăţişat-o violent. În acel moment şi-a făcut apariţia şi managerul magazinului, care a intervenit şi l-a alungat pe preot. 
Între timp, carabinerii şi-au făcut aparţiţia şi au încercat să calmeze situaţia. Fără mască şi agresiv verbal, preotul nu s-a lăsat impresionat de poliţişti, ba chiar i-a sfidat şi i-a insultat. „Dacă nu veniţi la slujbă, v-o trag în c…”, le-ar fi spus preotul carabinierilor şi fetei care a depus plângerea. Însă poliţiştii nu au stat prea mult pe gânduri, iar în faţa refuzului de a-i urma l-au luat cu forţa şi l-au dus la una dintre secţiile de poliţiei din Trieste.
Între timp s-au adunat şi plângerile angajatelor de la centrul comercial frecventat de preotul ortodox. O vânzătoare a povestit că preotul român îi făcea gesturi obscene, mimând sexul oral, iar o alta a relatat că acesta o „saluta” simulând un sărut cu limba pe propria mână. În plus, din cauza stresului la care era supusă, una dintre angajatele centrului comercial a solicitat să fie mutată permanent pe tura de dimineaţă. 
„Mi-era teamă să mai plec de la muncă seara. Voiam să cer să fiu mutată în altă tură”, a mărturisit femeia. În prezent, preotul român se află sub arest la domiciliu, după ce în primă fază a fost reţinut, dar tribunalul a decis cu câteva zile înainte Crăciun că poate fi cercetat şi fără să fie ţinut în custodia poliţiei..

Reacţia Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Cazul preotului român acuzat de hărţuire sexuală a ajuns şi la Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Nu este pentru prima dată când preotul are probleme cu legea în Italia, aşa că Episcopul Siluan a anunţat o serie de măsuri împotriva lui.
Asta şi după ce Constantin Eusebiu Negrea a sfidat restricţiilede Paşte, în 2020, restricţiile impuse în întreaga Italie şi a ţinut o slujbă în biserică. Atunci, Negrea, alături de alţi 28 de români, au fost amendaţi de poliţişti. Atunci, el a fost iertat de şefii săi direcţii, însă ultimele sale fapte i-au convins pe aceştia că a sosit momentul să-l pedepsească pe preotul care a făcut de râs Biserica Ortodoxă Română din Italia. 
Acum, Negrea va fi suspendat pentru o perioadă şi nu va mai putea să ţină slujbe. Mai mult, el nu va mai putea să slujească şi nici să asiste şi nici să asiste la slujbe în biserica parohială din Trieste, unde oficia până de curând.
„Luând act, cu întristare şi cu părintească îngrijorare, de încercarea prin care trece Parohia Ortodoxă Română Învierea Domnului,din Trieste; Având în vedere comportamentul necuviincios şi reprobabil, de care a dat dovadă, în ultima perioadă, Părintele Constantin Eusebiu Negrea, atât în mediul public, cât şi în biserică;
Se comunică tuturor credincioşilor Parohiei Învierea Domnului,din Trieste, că Părintele Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat din funcţia de preot paroh şi a fost oprit de la slujirea sfintelor slujbe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 ianuarie a.c., fiind cercetat canonic pentru abaterile săvârşite.
În această perioadă, orice slujbă pe care Pr. Constantin Eusebiu Negrea o săvârşeşte nu este validă şi atrage cu sine consecinţele canonice şi administrative bisericeşti corespunzătoare.
Începând cu duminica următoare, 17 ianuarie a.c., slujbele vor fi săvârşite, în mod normal, în biserica parohială din Trieste. Numele şi numărul de telefon al preotului slujitor se vor comunica în timp util.
Părintele Constantin Eusebiu Negrea are binecuvântarea (şi canonul) de a asista la slujbe la Aşezământul Monahal Sfântul Ierarh Andrei al Transilvaniei, de la Spilimbergo, fără să slujească, şi nu are binecuvântarea de a asista la slujbe la biserica parohială din Trieste.
În cazul în care, credincioşii din Trieste şi împrejurimi au programate slujbe, în perioada următoare, ei se pot adresa PC. Părinte Protopop Avram Matei – Venezia (tel: +39 328 716 59 97).
Îi îndemnăm pe toţii credincioşii Parohiei Învierea Domnului,din Trieste, să se roage pentru iertarea păcatelor şi pentru sănătatea Părintelui Constantin Eusebiu Negrea, precum şi pentru pocăinţa şi mântuirea lui, căci toţi suntem păcătoşi şi, cu toţii, avem nevoie de milă şi iertare de la Bunul Dumnezeu.
Cu părintească binecuvântare,
Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei”, a transmis episcopul, relatează  Adevărul .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale