''Dacă Trump e nominalizat, îmi mănânc ziarul'', a afirmat un ziarist american, care își va respecta promisiunea

''Dacă Trump e nominalizat, îmi mănânc ziarul'', a afirmat un ziarist american, care își va respecta promisiunea

Jurnalistul Dana Milbank, editorialist politic la ''Washington Post'', a anunțat că își va onora promisiunea, făcută la începutul campaniei pentru alegerile prezidențiale, de a mânca ziarul dacă Donald Trump va deveni candidatul Partidului Republican, informează AFP joi, precizând că evenimentul va avea loc la 12 mai și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a cotidianului american.

Sursa foto: Dana Milbank / Facebook

''Trump va pierde sau eu voi mânca această pagină de jurnal'', și-a intitulat Dana Milbank un articol publicat în 2 octombrie 2015, în care, la fel ca mulți alții, își exprima scepticismul în legătură cu o victorie a milionarului în alegerile primare.

Dar iată că, deși la startul cursei s-au înscris 16 republicani și Trump nu era, în general, cotat drept un candidat serios, după scrutinul de marți, din statul Indiana, și retragerea lui Ted Cruz, magnatul imobiliar a rămas fără niciun rival de temut.

În scurt timp, conturile de mail și de Twitter al ziaristului de 48 de ani s-au umplut de mesaje care îi reaminteau angajamentul luat cu câteva luni în urmă. ''Mulți au spus că ar însemna că trișez dacă nu voi mânca ziarul crud'', a explicat, cu umor, Dana Millbank, într-un articol apărut joi, în care povestea că, în egală măsură, mulți cititori i-au sugerat diferite rețete pentru a face mai suportabilă respectiva acțiune.

În final, s-a decis ca publicul să voteze cea mai potrivită rețetă. Totodată, un maestru bucătar din capitala federală americană va pregăti mai multe feluri de mâncare pe bază de hârtie de ziar. La 12 mai, un specialistul în gastronomie le va testa și își va exprima opinia asupra lor.

''Le voi mânca pe toate'', a asigurat jurnalistul, care este sigur că preparatele culinare pe bază de hârtie de ziar vor fi ''delicioase''. ''Dar încă șase luni cu Trump? Voi avea nevoie de un digestiv ca să suport'', a încheiat el cu ironie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine minte? / Blandiana, acuzaţii grave la adresa lui Dinescu. Ce ar fi spus acesta despre tinerii morţi la Revo…

2 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

3 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

4 ULTIMA ORĂ Soția bărbatului care a omorât doi muncitori în Onești a fost reținută / În poșeta femeii au fost găs…

5 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...