Dacia a depăşit pragul de şapte milioane de autovehicule produse la Mioveni

Dacia a depăşit pragul de şapte milioane de autovehicule produse la Mioveni

Dacia a anunţat, miercuri, depăşirea pragului de şapte milioane de autovehicule produse în uzina de la Mioveni.

"Marţi, 18 ianuarie 2022, la uzina de la Mioveni a fost fabricat vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane. Modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC. Vehiculul este destinat unui client din România", se arată într-un comunicat al producătorului auto transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, uzina de la Mioveni, inaugurată în 1968, a produs de-a lungul timpului şase generaţii de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

"Jalonul de 1 milion de vehicule a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane, în anul 2014. Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster - ajuns deja la a doua generaţie - este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate", se menţionează în comunicat.

În prezent, peste 85% din producţie este destinată exportului, autovehiculele ajungând în principal pe pieţele din Europa, dar şi din Nordul Africii şi Orientul Apropiat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?