Dacia Bigster, fotografiată în premieră pe o stradă din Cehia

Dacia Bigster, fotografiată în premieră pe o stradă din Cehia

Un prototip al viitorului SUV Dacia Bigster a fost fotografiat pe străzile din Praga.

Un prototip al SUV-ului românesc Dacia Bigster a fost surprins complet necamuflat pe o stradă din regiunea Holešovice, la nord de Praga, scrie promotor.ro. Până acum, mașina a putut fi admirată doar în fotografii oficiale.

Prototipul surprins în capitala cehă este personalizat într-o nuanță de verde închis care pare să fie aceeași cu cea din pozele oficiale. Se remarcă și noua semnătură luminoasă sub forma literei Y. SUV-ul impresionează prin caroseria robustă și liniile pătrățoase.

Dacia Bigster

Producătorul de la Mioveni, deţinut de Renault, lucrează la Dacia Bigster, un SUV care să fie poziţionat în gamă deasupra lui Duster. Conceptul maşinii a fost prezentat oficial la începutul anului 2021, iar, din câte susţin oficialii Dacia, varianta de serie nu va fi foarte diferită de modelul deja dezvăluit publicului.

Cum arată Dacia Bigster

Viitorul SUV-ul de segment C va măsura aproximativ 4,6 metri și va fi poziționat în gamă deasupra actualului Duster. Din punct de vedere al gabaritului, acesta se va putea compara cu Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan și va putea găzdui până la 7 pasageri.

Spre deosebire de acestea, modelul românesc va costa, însă, mult mai puțin și se va situa aproape de Volkswagen T-Roc. În același timp, producătorul român spune că noul SUV va avea un interior foarte spațios. Nu se știe deocamdată dacă va fi oferit și într-o configurație cu șapte locuri, mai scrie promotor.ro .

Noul Bigster va debuta în 2025 și, până în acest moment, se știe că va fi oferit exclusiv cu propulsoare electrificate de până la 280 de cai putere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...