Dacia pregătește lansarea unui nou model, Dacia C-Neo FOTO

Dacia pregătește lansarea unui nou model, Dacia C-Neo FOTO

Dacia va continua să-și extindă gama prin introducerea noii C-Neo în următorii trei ani. Această abordare ilustrează dorința tot mai mare a mărcii Dacia de a câștiga o oarecare independență față de Renault.

Inginerii Dacia lucrează deja la noul model Foto captură actudacia.com

Dacia este în prezent angajată într-un proiect ambițios de dezvoltare al viitorului model compact, care a fost numit C-Neo. Producătorul auto român se străduiește să deosebească acest vehicul de Renault Mégane, evitând să-l prezinte ca pe o simplă replică a modelului francez. Într-o perioadă în care vehiculele compacte își pierd din popularitate în fața SUV-urilor, Dacia intenționează să ofere un model care să îmbine elemente de design distincte, inspirându-se din mașini precum Citroën C4 și Skoda Scala.

C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitorului Duster, cu o estimare în jur de 4,40 metri. Designul va fi realizat cu atenție pentru a ieși în evidență față de Duster. Scopul este de a prezenta un model cu identitate proprie, iar partea din spate a mașinii va avea o linie înclinată, adăugând o notă distinctivă designului general.

În ceea ce privește platforma tehnică, este posibil ca C-Neo să opteze pentru aceeași platformă cu cea folosită de Renault Grand Captur, a cărui lansare este programată pentru lunile următoare, arată actudacia.com . Această platformă va oferi posibilitatea integrării motoarelor hibride și ar putea permite, de asemenea, o posibilă electrificare totală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat