Dacian Cioloş, primul pe listele comune USR-PLUS pentru europarlamentare, urmat de Cristian Ghinea şi Dragoş Pîslaru

Dacian Cioloş, primul pe listele comune USR-PLUS pentru europarlamentare, urmat de Cristian Ghinea şi Dragoş Pîslaru

Fostul premier Dacian Cioloş va fi primul pe listele comune ale alianţei "2020 USR-PLUS" pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR), a anunţat, sâmbătă, preşedintele USR, Dan Barna.

"Dacian Cioloş va fi cap de listă, vor continua apoi Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand şi lista continuă. Este o listă în care avem competenţă şi experienţă politică consistentă de ambele părţi", a declarat Dan Barna.

El a arătat că, potrivit sondajelor IMAS, suma celor două partide este undeva la 20%, fără "efectul de bulgăre" pe care îl creează de obicei o astfel de alianţă.

"Este un rezultat încurajator, considerăm noi, dar să fim realişti, acestea sunt sondaje, întotdeauna depinde de campania electorală, (...) cele două partide au şef de campanie persoane foarte competente şi cu mare potenţial de a duce această campanie într-un mod cum nu a mai fost în România, vorbim de Cătălin Drulă şi Vlad Voiculescu, doi tineri politicieni de foarte mare calitate pe care îi are România", a mai spus Dan Barna.

În opinia sa, o alianţă cu PNL nu este de actualitate pe termen scurt, dar "lucrurile pot să evolueze în orice direcţie", însă USR şi PLUS îşi doresc să fie o alternativă la actuala clasă politică, în care românii să aibă încredere.

Cioloş a precizat că prin denumirea noii alianţe s-a dorit transmiterea unui mesaj pentru români că se intenţionează obţinerea unei majorităţi la alegerile din 2020.

"Am vrut să dăm semnalul că obiectivul nostru este anul 2020, cu majoritatea politică pe care vrem să o oferim românilor. Este un semnal clar, de coagulare a forţelor de opoziţie. Iată, forţele politice noi care s-au născut în ultimii ani au înţeles pe care românii care vor o schimbare l-au transmis, inclusiv în stradă. Am venit cu un răspuns la acest apel şi sperăm noi să fie doar un prim pas, până la alegerile parlamentare să putem vorbi de o opoziţie solidă, unită, alături de care să vină şi forţele societăţii civile care doresc această schimbare în bine în România", a afirmat Dacian Cioloş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski