Dama de companie ce afirma că deţine secrete despre o legătură între Trump şi Kremlin a fost arestată în Rusia

Dama de companie ce afirma că deţine secrete despre o legătură între Trump şi Kremlin a fost arestată în Rusia

O damă de companie belarusă, cunoscută pentru că a promis dezvăluiri în legătură cu rolul Rusiei în alegerile americane, a fost arestată pe un aeroport din Moscova, unde se afla în tranzit în drum spre Belarus, a afirmat vineri avocatul ei, informează AFP.

Anastasia Vaşukevici, mai cunoscută sub pseudonimul de Nastia Rîbka, a fost arestată în februarie în staţiunea balneară thailandeză Pattaya, împreună cu alţi nouă străini care organizau "cursuri de formare sexuală".

Condamnată marţi la o amendă, ea a fost expulzată joi din Thailanda şi s-a îmbarcat într-un zbor către Moscova, unde a fost arestată imediat în cadrul unei anchete pentru proxenetism.

"Ceea ce s-a întâmplat este un scandal internaţional", a declarat pentru AFP Dmitri Zaţarinski, avocatul Anastasiei Vaşukevici. Potrivit acestuia, clienta sa "nu a comis nicio infracţiune" şi intenţiona "să se întoarcă acasă", în Belarus, când a fost arestată. "Ea a fost dusă în afara zonei de tranzit (...) spre teritoriul rus de către bărbaţi neidentificaţi", a adăugat Zaţarinski, care are intenţia să înainteze plângere. Tânăra este închisă într-un centru de detenţie la sud de Moscova, a precizat el.

Pe Instagram, avocatul a publicat o înregistrare video în care pot fi văzuţi mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în civil, încercând să aşeze cu forţa o tânără femeie într-un fotoliu rulant. În timp ce aceasta se zbate, ei reuşesc să o ducă spre ceea ce pare a fi un ascensor.

"Nastia Rîbka" a dat mai demult asigurări că a fost implicată într-un scandal politic alături de magnatul rus din industria aluminiului, Oleg Deripaska, un apropiat al fostului director de campanie al preşedintelui american Donald Trump, Paul Manafort. Ulterior, ea a afirmat că este în posesia unor "piese lipsă din puzzle"-ul privind acuzaţiile referitoare la ajutorul pe care Kremlinul i l-ar fi dat lui Donald Trump în timpul campaniei sale electorale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...