Dâmboviţa: Două vietnameze angajate la un abator de păsări din Crevedia, confirmate cu noul coronavirus

Două persoane de naţionalitate vietnameză, angajate ale unui abator de păsări din Crevedia, au fost confirmate cu SARS-CoV-2, 72 de contacţi direcţi ai acestora fiind izolaţi la adresa de reşedinţă pentru 14 zile, informează, miercuri, DSP Dâmboviţa.

"Referitor la apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări: în seara zilei de 25 mai 2020, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost transmise buletinele de analiză care confirmau prezenţa virusului SARS-CoV-2 la două persoane de sex feminin, de naţionalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăţi comerciale", precizează DSP Dâmboviţa.

A fost demarată ancheta epidemiologică şi s-a efectuat şi un control igienico-sanitar la firma unde lucrau cele două vietnameze.

DSP Dâmboviţa susţine că la abator au fost respectate regulile igienico-sanitare, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor.

"Conform opiniei specialiştilor DSP Dâmboviţa, acest lucru a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, conform HG 857/2011. În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate, din care trei de la locul de muncă şi 69 din spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolării la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu monitorizare medicală", mai anunţă DSP Dâmboviţa.

De asemenea, s-au dezinfectat spaţiile de cazare, de lucru şi anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au luat măsuri pentru întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…

5 115 milioane de euro! Istoricul dosarului Constanda. Băsescu a dat cepul