Dâmboviţa: Femeie de 33 de ani, decedată din cauza gripei

Dâmboviţa: Femeie de 33 de ani, decedată din cauza gripei

O femeie de 33 de ani internată cu gripă la Spitalul Judeţean Târgovişte a murit, informează, vineri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.

''Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată cu privire la decesul unei paciente în vârstă de 33 de ani pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal. Menţionăm că decesul a survenit în timp ce aceasta se afla spitalizată în Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi'', se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, de la debutul sezonului gripal în judeţul Dâmboviţa au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripă, şase cu virus gripal tip AH1 şi patru cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal.

''Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Nu este recomandat autotratamentul. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54.870 de persoane. Insistăm asupra vaccinării antigripale care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă'', precizează DSP Dâmboviţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”