Dâmboviţa: Pronunţarea în cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Hayssam, amânată pe 15 mai

Dâmboviţa: Pronunţarea în cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Hayssam, amânată pe 15 mai

Tribunalul Dâmboviţa a respins, marţi, ca neîntemeiată cererea formulată de Omar Hayssam de efectuare a unei noi expertize medico-legale şi a amânat pentru 15 mai pronunţarea în cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale.

"În temeiul art. 597 alin. 5 rap. la art. 181 alin. 1 C.proc.pen. respinge ca neîntemeiată cererea formulată de către petentul Omar Hayssam, prin apărător, având ca obiect efectuarea unei noi expertize medico-legale de către INML Mina Minovici, la care petentul să aibă posibilitatea de a beneficia de serviciile şi cunoştinţele unui expert parte'', se arată în decizia luată, marţi, de Tribunalul Dâmboviţa.

Pronunţarea asupra cererii lui Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale a fost amânată pentru 15 mai, termen până la care petentul mai poate depune la dosar documente pe care le consideră necesare.

''Admite cererea formulată de procurorul de şedinţă şi dispune avizarea din punct de vedere ştiinţific, a raportului de expertiză nr. A5/12445/2017, de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Pune în vedere petentului, prin apărător, ca cel mai târziu la termenul din 15.05.2018 să depună la dosar, în scris, aspectele care consideră necesar să fie comunicate, pentru a fi analizate de Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici, privind modalitatea de întocmire şi concluziile raportului de expertiză nr. A5/12445/2017. Cu drept de contestaţie, odată cu hotărârea care se va pronunţa. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24.04.2018", se mai arată în decizia instanţei

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, chiar de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale.

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte PMP, a declarat, în data de 12 martie, că a fost contactat telefonic şi a avut o întâlnire cu soţia lui Omar Hayssam, în cadrul căreia aceasta i-a relatat că fostul afacerist, aflat în închisoare, se află într-o stare gravă de sănătate şi este pe moarte.

"Apropo, că aţi adus vorba de Omar Hayssam. Eu am fost sunat de soţia dânsului. (...) Şi am primit-o, acum o lună. Mi-a spus că e extraordinar de bolnav şi probabil o să moară în închisoare. Sigur că, nu pot spune, am pe conştiinţă faptul că l-am adus (în România pentru a fi judecat - n.r.), că mi-am făcut datoria, dar nici n-aş vrea să moară cum au mai murit alţii în puşcărie. Dacă e în fază terminală, lasă-l Dumnezeului în arest într-un spital, lasă-l să fie tratat....dacă soţia lui mi-a spus adevărul, ştii. Adică, şi aici avem o problemă, cu penitenciarele, îi ţin până mor, ca pe amărâtul ăla de la Astra, Adamescu", a declarat Traian Băsescu la TVR.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa