Dâmbovița: Suspectul în cazul celor doi bărbați împușcați pe câmp, un mecanic de 58 de ani; el nu și-a recunoscut fapta

Dâmbovița: Suspectul în cazul celor doi bărbați împușcați pe câmp, un mecanic de 58 de ani; el nu și-a recunoscut fapta

Suspectul audiat marți seara în cazul celor doi bărbați împușcați mortal în data de 26 octombrie pe un câmp lângă Târgoviște are 58 de ani, este un mecanic din Târgoviște și va fi reținut pentru omor calificat.

Suspectul este vânător, dar avea autorizația suspendată, pentru că nu își plătise cotizația.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, bărbatul de 58 de ani este principalul suspect iar pe numele său va fi emis mandat de reținere în noaptea de marți spre miercuri. În prezent, se află încă la audieri, nu și-a recunoscut fapta iar anchetatorii susțin că au probe care îl incriminează ca fiind autorul faptei.

''Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgoviște, este vânător autorizat, deținător legal de armă, însă nu își plătise pentru anul acesta cotizația către Asociația Județeană a Vânătorilor și nu putea vâna pe fondurile aparținând asociației. I-a împușcat cu arma pe care o deținea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuții sau că ar fi fost un omor săvârșit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat. Până la acest moment nu a recunoscut fapta. Bărbatul nu a relevat aspecte care să ne conducă la vreo suspiciune că nu ar avea discernământ'', a declarat marți seara, într-o conferință de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă.

Bărbatul în cauză a fost inclus în cercul de suspecți încă de a doua zi după ce a avut loc fapta.

''Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost inclus vineri după-amiază, deci a doua zi după comiterea faptei, pe baza unor investigații efectuate și a celor gândite de echipa de cercetare, într-un cerc de suspecți, mai exact 11 persoane. Bărbatul de astăzi se afla în acest cerc de suspecți. Nu există probe că i-ar fi bătut pe cei doi'', a adăugat Dincă.

Anchetatorii spun că suspectul s-a încurcat în declarații, a încercat chiar să își construiască un alibi, dar acesta nu s-a confirmat.

''Neconcordanța în anumite declarații ne-a condus la a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus suspecți în cercul respectiv a fost referitor la persoane despre care am reușit să obținem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoștea pe Ifrim (unul dintre bărbații împușcați — n.r.), deși făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe același fond'', a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a fost foarte stăpân pe sine la primele audieri.

''Au fost audiate peste 200 de persoane și prelevate probe biologice de la peste 250 de persoane. Prima dată am format un cerc mic de suspecți, după care, un cerc foarte mare de suspecți, pentru că în primul rând îi aveam în vedere pe deținătorii de arme din Târgoviște, din localitățile învecinate, cei care puteau avea acces imediat la locul unde s-a întâmplat evenimentul'', a declarat șeful IPJ Dâmbovița, Danil Zepiși.

Din informațiile de până acum, suspectul nu a spus nimănui că el i-a omorât pe cei doi bărbați.

La cercetări în acest caz au participat doi procurori, 150 de polițiști și criminaliști de la București.

Concluziile medicilor legiști arată că moartea celor doi bărbați a fost violentă, s-au tras focuri de armă cu alice iar pe corpurile victimelor au fost constatate multiple leziuni. Asupra fiecăruia dintre cei doi bărbați s-au tras câte două focuri de armă.

Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, consilier local în Răzvad, iar celălalt, Ion Neagu. Cei doi erau pe câmp să culeagă varză. Joi seara un trecător a văzut pe câmp trupurile celor doi și a anunțat Poliția.

AGERPRES/(A-Cornelia Dumitru, editor: Antonia Niță)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…