Dâmbovița: Sute de târgovișteni au ieșit în Piața Tricolorului

Dâmbovița: Sute de târgovișteni au ieșit în Piața Tricolorului

Aproximativ 500 de persoane au ieșit, miercuri seara, în centrul municipiului Târgoviște, în Piața Tricolorului, scandând ''Uniți salvăm toată România!'', ''Colectiv'', ''Ieșiți din casă dacă vă pasă!''.

La protest nu au fost incidente.

La ora 18,00 au început să se strângă tineri în Piața Tricolorului, iar unii dintre ei au aprins lumânări în memoria celor care au murit în incendiul din clubul bucureștean Colectiv. Inițial au fost circa 100 de persoane, iar după o oră s-au strâns aproximativ 500. Cei prezenți au spus că este un protest tăcut.

''Vrem să schimbăm ceva, mentalitatea în primul rând. Având în vedere demisiile depuse astăzi, nu se pune problema că acum cerem o schimbare politică, cerem schimbarea de mentalitate. Am văzut că se spune pe facebook că incendiul de la Colectiv a fost provocat, că este un scenariu, nu pot crede așa ceva. Cred că a fost vorba de nepăsarea patronilor, indiferența autorităților, poate chiar șpagă'', a spus unul dintre tinerii prezenți la manifestare.

După aproximativ o oră de când a început manifestarea, în Piața Tricolorului au venit câteva zeci de tineri ceva mai vocali, care i-au mobilizat și pe ceilalți. S-a cântat imnul, s-au scandat lozinci, iar manifestanții au plecat în marș pe Bulevardul Independenței, apoi la Primăria Târgoviște și s-au reîntors în Piața Tricolorului din fața Prefecturii Dâmbovița.

''Tinerii capabili pleacă în străinătate, voi vă angajați amante și nepoți'', ''Demisia clasa politică coruptă!'', ''Corupția ucide!'', ''Cinci oameni au vrut să lanseze un album, au lansat o revoluție!'' sunt câteva dintre mesajele pe care cei prezenți la manifestarea le aveau scrise pe pancarte și pe care le-au scandat.

Forțe de ordine au fost prezente și i-au însoțit pe manifestanți în marșul pe străzi, care a blocat o bandă de circulație. La manifestația care a durat peste două ore nu s-au înregistrat incidente. AGERPRES

(AS — autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat