Dan Alexe, reacție virulentă de la Bruxelles după ce imbecilul de Teodorovici a cerut AMENDAREA jurnaliștilor independenți!

Dan Alexe, reacție virulentă de la Bruxelles după ce imbecilul de Teodorovici a cerut AMENDAREA jurnaliștilor independenți!

Dan Alexe, reacție virulentă de la Bruxelles după ce imbecilul de Teodorovici a cerut AMENDAREA jurnaliștilor independenți! Cel mai primejdios dușman al regulilor elementare ale democrației în guvernul actual este Eugen Teodorovici. Nu este mai ticălos decât Dragnea, dar e mai prost și mai periculos, pentru că e în guvern. Vorbind despre declaraţia senatorului liberal Florin Cîţu, potrivit căruia angajaţilor din ministere li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018, Teodorovici a spus adineaori că ar vrea ca ziariștii care publică asemenea informații să fie amendați. Într-o lume normală, un asemenea imbecil iliberal precum Eugen Teodorovici ar trebui dat afară pe loc din guvern și din politică, a scris pe Facebook cunocutul jurnalist și scriitor Dan Alexe, de la Bruxelles.

Postarea integrală:

„Cel mai primejdios dușman al regulilor elementare ale democrației în guvernul actual este Eugen Teodorovici.

Nu este mai ticălos decât Dragnea, dar e mai prost și mai periculos, pentru că e în guvern.

Vorbind despre declaraţia senatorului liberal Florin Cîţu, potrivit căruia angajaţilor din ministere li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018, Teodorovici a spus adineaori că ar vrea ca ziariștii care publică asemenea informații să fie amendați.

Într-o lume normală, un asemenea imbecil iliberal precum Eugen Teodorovici ar trebui dat afară pe loc din guvern și din politică.

El spune (interviu Agerpres): — "Nu ştiu dacă presa e obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă.”

Acest moroi însăilează o serie de orori. Mai întâi, el nu are habar despre legea presei într-o democrație (încă) așa cum e cu chiu cu vai România și o și spune, din prostie:— "Nu ştiu dacă presa e obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă.”

Teodorovici nu pricepe că nu este treaba jurnalistului să verifice dacă senatorul liberal Florin Cîțu are dreptate sau nu când zice că angajaţilor din ministere li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018. Pentru jurnalist și pentru public, aceasta este o informație importantă: un senator acuză asta!

Moroiul de Teodorovici vrea de fapt să omoare presa. El vrea ca nici o știre negativă să nu mai fie publicată până când jurnalistul nu verifică veracitatea ei. Asta ar însemna o țară fără știri. Nu e treaba jurnalistului să verifice dacă senatorul liberal Cîțu are dreptate sau nu. Jurnalistul consemnează ce zice acel senator. Dar Teodorovici vrea să amendeze jurnalistul. Adică: moartea presei!

Să ne imaginăm următoarea situație: un senator din opoziție îi spune jurnalistului că ministrul Teodorovici e foarte prost și nu înțelege nimic din democrație. Asta e o știre în sine: un senator din opoziție a zis. Jurnalistul o publică. Dar senatorul Teodorovici vrea să îl amendeze pe jurnalist pentru că a publicat o informație neverificată, și anume că el ar fi foarte prost și nu înțelege nimic din democrație.”

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri pentru Agerpres că va propune modificarea legislației astfel încât jurnaliștii care publică informații neverificate să fie amendați.

 Afirmația sa vine în contextul unei dispute mai vechi cu senatorul PNL Florin Cîțu, care a declarat zilele trecute că angajaţilor din Ministerul de Finanțe li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018, Teodorovici considerând că cele spuse de parlamentarul liberal sunt „o bazaconie totală şi o imbecilitate”.

„Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară. Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale. Eu nu sunt de ieri, de azi în sistem, sunt de o viaţă întreagă şi nu m-am jucat cu datele niciodată. Când am spus ceva, aşa a fost. A spus că nu ne încadrăm în deficit, iată că ne-am încadrat şi chiar mai jos, a spus că inflaţia ajunge la 12% în decembrie şi nu a ajuns, iar acum a luat-o în alt sens, că am falsificat datele. I-au spus lui oameni din finanţe… Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Senatorul liberal Florin Cîţu a scris, marţi, pe pagina de Facebook că va informa Eurostat privind manipularea indicatorilor economici în scopul manipulării pieţelor de capital, financiare şi bancare şi cere ca experţi ai opoziţiei să verifice corectitudinea execuţiei bugetare.

„Darius Vâlcov confirmă criza. Cifrele prezentate de Darius Vâlcov sunt măsluite. Datele oficiale despre execuţia bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci Ministerul Finanţelor Publice are situaţia exactă şi finală a execuţiei bugetare. (…) Am fost sunat din MFP şi mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale. Mai mult, şi asta este foarte grav, Darius Vâlcov le cere angajaţilor de la finanţe să măsluiască datele în aşa fel încât execuţia finală să arate exact aşa cum a anunţat el. Adică sub 3%”, a scris senatorul liberal.

Cîţu i-a cerut ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să permită unei echipe de experţi ai opoziţiei să verifice corectitudinea execuţiei bugetare.

„Voi informa Eurostat de manipularea indicatorilor economici în România în scopul manipulării pieţelor de capital, financiare şi bancare. În cazul în care nu vom reuşi vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în gradina celui care pentru şase luni de zile va prezida şedinţele ECOFIN”, a spus Cîţu.

Potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), deficitul bugetului general consolidat s-a majorat cu 5,1 miliarde de lei în noiembrie 2018, ajungând la 26 de miliarde de lei după primele 11 luni din acest an, respectiv 2,7% din PIB. Faţă de aceeaşi perioadă din 2017 creşterea deficitului a fost de peste 2,5 ori.

În primele 11 luni din 2017, bugetul general consolidat se încheia cu un deficit de 10,2 miliarde de lei (1,21% din PIB). În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018 a fost consemnat un deficit bugetar de 20,9 miliarde de lei, respectiv 2,2% din PIB.

Potrivit datelor MFP, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 261,5 miliarde lei, reprezentând 27,5% din PIB, sunt cu 14,6% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Cheltuielile bugetului general consolidat sunt în sumă de 287,5 miliarde lei, cu 20,6% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Ţinta de deficit bugetar pentru anul 2018 este de 2,97% din PIB.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei