Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea! 

Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro, scrie  RISE Project într-un material în care se afirmă că ”șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. „Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală”, scrie  RISE Project .

”Prezidențiabilul vrea să-i întoarcă pe români în țară, dar și-a consolidat cariera pe seama unora nevoiți să plece. Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală. La bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie. Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine”, spun jurnaliștii Rise în articolul publicat marți.

”Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire. (...) Proiectele îngropate de Grupul de Consultanță și Dezvoltare – DCG s-au numit “Punți Comunitare” (social), “SES-am Deschide-te” (social)și “Biblioteca Bunelor Practici”(antreprenorial), iar aceasta e povestea lor. În centru se află candidatul Alianței 2020 USR PLUS, consultant pe fonduri europene, apoi fost secretar de stat în guvernul tehnocrat la Ministerul Fondurilor Europene. Barna, 44 de ani acum, a ieșit din firmă de îndată ce a intrat în minister”, dezvăluie  RISE Project .

“Din 2007 până astăzi, compania fondată de Dan Barna şi Dragoş Jaliu a fost parteneră sau beneficiară directă în 20 de proiecte pe fonduri europene care însumează 166 de milioane de lei. Ca subcontractor, între 2008 şi 2015, firma a furnizat cursuri, consultanţă, servicii de publicitate şi protocol, în valoare de 3,3 milioane de lei, către mai multe instituţii ale statului: Primăria Sibiu condusă de Iohannis, Ministerul de Interne condus de Dan Nica, Ministerul Dezvoltării Regionale condus de Elena Udrea, Autoritatea Naţională a Vămilor, Ministerul Agriculturii şi mai multe Consilii Judeţene din ţară. Majoritatea contractelor au fost obţinute prin cerere de ofertă sau achiziţie directă. Candidatul USR la preşedinţie s-a retras în 2016 din companie şi a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul tehnocrat. Anul trecut, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare – DCG s-a întors la Alba, ca lider de proiect european. Cu o nouă finanţare de 11,8 milioane de lei, înfiinţează întreprinderi start up în centrele urbane din judeţele Alba, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita şi Mureş. “Ne propunem să încurajăm antreprenoriatul în Regiunea Centru, prin crearea unui cadru dinamic şi sustenabil, favorabil dezvoltării abilităţilor antreprenoriale”, sună anunţul postat pe site-ul firmei. Proiectul se află deocamdată în faza de implementare. Compania lui Barna a fost verificată în teren de OIR POSDRU ALBA, dar totul a fost ok, ni s-a transmis. Ultimul control de la minister a plecat şi el cum a venit”, mai arată jurnaliştii Rise Project.








Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa