Dan Barna: Raportul GRECO nu este o taină la dispoziţia Guvernului

Dan Barna: Raportul GRECO nu este o taină la dispoziţia Guvernului

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că cetăţenii români ''merită'' să fie informaţi despre realităţile prezentate în raportul GRECO şi, în acest sens, a cerut Guvernului să facă public acest document.

"Este un raport despre care ştim pe surse că e semnificativ defavorabil pentru ceea ce înseamnă modul de legiferare în România. Sunt câteva solicitări şi câteva observaţii de care ar trebui ţinut cont în contextul MCV. Ştim şi recomandările pe care deocamdată într-o mică măsură le-am respectat şi din această perspectivă eu consider că România şi cetăţenii români merită să fie informaţi despre realitatea acestui raport, pentru că nu e un raport pentru uz personal al doamnei Dăncilă, este un raport care arată unde ne aflăm noi acum ca ţară", a declarat sâmbătă liderul USR.

În opinia sa, raportul GRECO "nu face decât să pună degetul şi să pună steguleţe pe acele măsuri necesare şi din această perspectivă e important ca el să fie cunoscut".

"Raportul nu este o taină la dispoziţia Guvernului, este o situaţie reală în care se află România şi e important ca toţi cetăţenii şi toate forţele politice să aibă acces la aceste informaţii. România ar trebui să înceapă să lipească oalele sparte, pe care timp de trei ani de zile, Iordache, Nicolicea şi Liviu Dragnea le-au făcut legislaţiei din justiţie", a spus liderul USR. AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Cătălina Matei, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

4 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei