Dan Barna va candida la președinția USR la congresul din 28 octombrie; Elek Levente nu se va înscrie în cursă

Purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna a anunțat sâmbătă că va candida la președinția partidului, la congresul din 28 octombrie.

"Eu le-am transmis deja colegilor mei intenția de a candida la președinția partidului, îmi voi depune și candidatura formală, probabil, zilele următoare", a spus Barna, într-o conferință de presă.

Totodată, președintele interimar al partidului, Elek Levente, a menționat că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru șefia formațiunii.

"Nu îmi doresc să candidez și posibilitatea de a-mi schimba opțiunea este doar dacă — candidații care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcționarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aș dori-o. Atunci mi-aș asuma o candidatură și aș intra în cursă", a spus acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, până pe 30 septembrie se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al partidului, iar congresul va avea loc pe 28 octombrie.

El a precizat că sâmbătă se desfășoară Comitetul Politic al USR, iar pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului Comisiei naționale de arbitraj, a regulamentului Comitetului Politic și un regulament de admitere a membrilor. Vor mai fi, de asemenea, analizate trei sesizări disciplinare, una dintre ele fiind la adresa parlamentarului Cristian Ghinea.

"În cadrul acestei ședințe vom adopta și o declarație a Comitetului Politic legată de situația întâmplată zilele trecute colegului nostru Mihai Goțiu și va fi o declarație împotriva violenței politice și un apel la politicieni și la media de a nu susține și a se desolidariza expres de astfel de manifestări golănești. Avem în vedere și organizarea unor manifestări la nivelul filialelor din țară și a unor acțiuni mai consistente despre care vom vorbi săptămâna viitoare'', a arătat acesta.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde