Dan Barna va candida la președinția USR la congresul din 28 octombrie; Elek Levente nu se va înscrie în cursă

Purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna a anunțat sâmbătă că va candida la președinția partidului, la congresul din 28 octombrie.

"Eu le-am transmis deja colegilor mei intenția de a candida la președinția partidului, îmi voi depune și candidatura formală, probabil, zilele următoare", a spus Barna, într-o conferință de presă.

Totodată, președintele interimar al partidului, Elek Levente, a menționat că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru șefia formațiunii.

"Nu îmi doresc să candidez și posibilitatea de a-mi schimba opțiunea este doar dacă — candidații care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcționarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aș dori-o. Atunci mi-aș asuma o candidatură și aș intra în cursă", a spus acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, până pe 30 septembrie se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al partidului, iar congresul va avea loc pe 28 octombrie.

El a precizat că sâmbătă se desfășoară Comitetul Politic al USR, iar pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului Comisiei naționale de arbitraj, a regulamentului Comitetului Politic și un regulament de admitere a membrilor. Vor mai fi, de asemenea, analizate trei sesizări disciplinare, una dintre ele fiind la adresa parlamentarului Cristian Ghinea.

"În cadrul acestei ședințe vom adopta și o declarație a Comitetului Politic legată de situația întâmplată zilele trecute colegului nostru Mihai Goțiu și va fi o declarație împotriva violenței politice și un apel la politicieni și la media de a nu susține și a se desolidariza expres de astfel de manifestări golănești. Avem în vedere și organizarea unor manifestări la nivelul filialelor din țară și a unor acțiuni mai consistente despre care vom vorbi săptămâna viitoare'', a arătat acesta.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!