Dan Barna va candida la președinția USR la congresul din 28 octombrie; Elek Levente nu se va înscrie în cursă

Dan Barna va candida la președinția USR la congresul din 28 octombrie; Elek Levente nu se va înscrie în cursă

Purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna a anunțat sâmbătă că va candida la președinția partidului, la congresul din 28 octombrie.

"Eu le-am transmis deja colegilor mei intenția de a candida la președinția partidului, îmi voi depune și candidatura formală, probabil, zilele următoare", a spus Barna, într-o conferință de presă.

Totodată, președintele interimar al partidului, Elek Levente, a menționat că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru șefia formațiunii.

"Nu îmi doresc să candidez și posibilitatea de a-mi schimba opțiunea este doar dacă — candidații care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcționarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aș dori-o. Atunci mi-aș asuma o candidatură și aș intra în cursă", a spus acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, până pe 30 septembrie se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al partidului, iar congresul va avea loc pe 28 octombrie.

El a precizat că sâmbătă se desfășoară Comitetul Politic al USR, iar pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului Comisiei naționale de arbitraj, a regulamentului Comitetului Politic și un regulament de admitere a membrilor. Vor mai fi, de asemenea, analizate trei sesizări disciplinare, una dintre ele fiind la adresa parlamentarului Cristian Ghinea.

"În cadrul acestei ședințe vom adopta și o declarație a Comitetului Politic legată de situația întâmplată zilele trecute colegului nostru Mihai Goțiu și va fi o declarație împotriva violenței politice și un apel la politicieni și la media de a nu susține și a se desolidariza expres de astfel de manifestări golănești. Avem în vedere și organizarea unor manifestări la nivelul filialelor din țară și a unor acțiuni mai consistente despre care vom vorbi săptămâna viitoare'', a arătat acesta.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!