Dan Costescu: Lucrările pe tronsonul feroviar Sighișoara - Copșa Mică au progresat foarte mult

Dan Costescu: Lucrările pe tronsonul feroviar Sighișoara - Copșa Mică au progresat foarte mult

Lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Sighișoara - Copșa Mică au progresat foarte mult în ultimul an, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a efectuat joi o vizită de lucru pe șantierele deschise pe acest segment.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Potrivit acestuia, s-au făcut "progrese foarte mari" atât la tunelul de la Sighișoara, cât și la cele două poduri peste Târnava Mare de la Mediaș, precum și la gara Copșa Mică pe care le-a inspectat.

"Revin după mai puțin de un an. S-au făcut progrese foarte mari la tunel, au progresat foarte mult. S-a recuperat din întârzierea inițială cu care s-a plecat (...) Sunt șanse să terminăm în câteva săptămâni tunelul, iar tunelul celălalt, care e aproape străpuns să fie gata la sfârșitul lunii noiembrie, așa a promis constructorul", a declarat ministrul Costescu, la Copșa Mică.

El a mai spus că după finalizarea lucrărilor, pe acest tronson se va putea circula cu o viteză maximă de 160 km/h.

De asemenea, ministrul a menționat că ritmul în care se desfășoară lucrările îi insuflă optimism și speranța că în câțiva ani și România va avea o infrastructură modernă.

"Nu vreau să fiu acuzat de un optimism excesiv, dar am observat că lucrurile se mișcă (...) Se revine la șantiere, se întâmplă lucruri importante în România, infrastructura se dezvoltă și în curând ne vom putea bucura și noi de o călătorie decentă dintr-un capăt în altul al țării, nu 11 ore de la București la Curtici, ci șapte ore și jumătate. Când toate tunele și lucrările de modernizare se vor încheia", a mai spus Costescu.

Ministrul a mai spus că se are în vedere și modernizarea materialului rulant, respectiv locomotive și vagoane, precum și a stațiilor de cale ferată.

Proiectul de reabilitare a tronsonului Sighișoara (județul Mures) — Coșlariu (județul Alba) din linia de cale ferată Brașov — Simeria, componentă a Coridorului IV Pan — European și care a beneficiat de fonduri europene, are în vedere circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, prin reabilitarea și modernizarea a 89,5 kilometri de linie ferată.

AGERPRES / (A — autor: Oana Negrea, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”