Dan Negru, despre elevii de azi: "Cirezile de proști sunt protejate de lege, exmatriculați loazele din școli!"

Dan Negru, despre elevii de azi: "Cirezile de proști sunt protejate de lege, exmatriculați loazele din școli!"

Dan Negru este împotriva faptului că elevii-problemă nu mai pot fi exmatriculați din școli. Îndrăgitul realizator TV este revoltat de această decizie și spune că dascălilor le trebuie redată puterea, în condițiile în care, astăzi, regulile din școli sunt ca cele dintr-un azil.

Dan Negru crede că exmatricularea ar trebui reintrodusă FOTO Facebook Dan Negru

Referitor la această situație, Dan Negru a postat un mesaj dur pe pagina sa de socializare în care a povestit cum coleg de clasă a fost exmatriculat, lucru care le-a prins bine celorlalți. Nimeni din școală nu a mai îndrăznit să creeze probleme.

"Când eram în clasa a VIII, țin bine minte, l-au exmatriculat pe Cristi B.Lecția ne-a prins bine nouă, celor rămași, pentru că a cumințit toată școala. Azi,elevii nu mai pot fi exmatriculați ! De la 1 septembrie au dat legea. Degeaba campaniile anti-drog din zilele astea dacă profesorul e îngenuncheat de un derbedeu. Exmatriculați loazele din școli ! Redați-le puterea profesorilor !", spune realizatorul TV.

Dan Negru face referire și la faptul că dascălii nu mai au astăzi aceeași autoritate și sunt desconsiderați de elevi.

"Azi profesorii umblă-n vârful picioarelor să nu-i deranjeze pe elevi. Profesorul care-i spune unui elev că-i prost ajunge breaking news la televiziuni. Cică spunându-i adevarul , elevul poate să cadă in depresie. Cirezile de proști sunt protejate de lege! Azi, regulile din școli sunt ca cele dintr-un azil de bolunzi și in locul doctorilor sunt profesorii care umblă-n vârful picioarelor să nu-i tulbure pe bolnavi. Rousseau avea drepate: "copilul ajunge , după educația primită, pedeapsă sau răsplată ! ", arată Dan Negru.

Ce spune legea

Un ordin promovat de Ministerul Educației și publicat în Monitorul Oficial pune de acord Statutul elevilor cu modificările intervenite în sistemul de educație. Astfel, exmatricularea se va putea aplica doar pentru elevii de la școlile postliceale. Până acum, elevii din ciclul superior al liceului puteau fi exmatriculați.

Ordinul 3797/2023 este aplicabil din 22 martie și aduce modificări în Statutul elevilor. Astfel, exmatricularea nu mai este posibilă decât în cazul elevilor de la învățământul postliceal.

Exmatricularea cu drept de reînscriere în anul școlar următor în aceeași unitate de învățământ și în același an de studiu se aplică elevilor din învățământul postliceal pentru abateri grave, prevăzute de prezentul act normativ sau de regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ sau apreciate, ca atare, de către consiliul profesoral al unității de învățământ”, prevede Art.23, alin.1 al actului normativ mai sus citat.

Totodată, ”exmatricularea fără drept de reînscriere în aceeași unitate de învățământ se aplică elevilor din învățământul postliceal pentru abateri deosebit de grave, apreciate, ca atare, de către consiliul profesoral”, se arată în Ordin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante