Dan Petrescu, previziuni sumbre. De ce fotbalul românesc n-o să mai vadă în veci primăvara europeană

Dan Petrescu, previziuni sumbre. De ce fotbalul românesc n-o să mai vadă în veci primăvara europeană

În urmă cu 25 de ani, Gică Hagi anunța că fotbalul românesc ”se duce” la nivel de națională. Și a avut dreptate! Acum, Dan Petrescu anunță același lucru, la nivelul echipelor de club. Și după cum evoluează lucrurile, probabil că timpul îi va da și lui dreptate.

Dan Petrescu e convins că România nu va mai face performanțe în cupele europene. Foto Sportpictures

Atrenorul campioanei CFR Cluj, este dispus să parieze că nicio formație din România nu va mai ajunge în primăvara unei competiții europene. Nemulțumit că a fost criticat pentru eșecul cu Lazio, scor 0-1, din turul play-off-ului pentru „optimile” Conference League, Dan Petrescu a făcut o nouă previziune.

„Asta e realitatea, suntem departe de fotbalul adevărat. E ca la echipa națională, când eu am anunțat cu Hagi că 20 de ani nu ne vom mai califica la Mondiale. Trebuia să spunem 40, am greșit.

Nici Guardiola nu ar face treabă

Așa și în cupele europene. Hai să vedem cine va mai fi în primăvara europeană. Atunci să mă sunați și vă zic că am mai greșit eu. Dacă nu-s bani, ce să facem? Să avem bugete de 100 de milioane, ca Dinamo Zagreb și Steaua Roșie Belgrad, apoi să avem pretenții.

Noi luăm jucători liberi din Arabia Saudită și din Israel, de la locul 10. Asta e la CFR acum. Eu plec, dar ce credeți că se întâmplă după aia? Luăm Liga Campionilor?

Hagi vorbește, dar degeaba. Nu e ascultat. Dați-i și lui Hagi buget, dați-mi și mie. Să vedem unde mergem. Dacă vine Guardiola în România, ce o să facă? O să ceară 10 jucători, că nu e magician. Suntem noi proști? Noi nu suntem proști, dar nu ne crede nimeni”, a spus Dan Petrescu într-o conferință de presă .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale