Dan Vîlceanu: Dorim să încheiem cât mai repede negocierile programelor operaţionale 2021-2027

Dan Vîlceanu: Dorim să încheiem cât mai repede negocierile programelor operaţionale 2021-2027

Dorim să încheiem cât mai repede cu putinţă negocierile pe marginea programelor operaţionale prin care vom atrage fondurile alocate pentru perioada 2021-2027, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vâlceanu.

Acesta s-a întâlnit, marţi, cu directorul general al DG Politici Regionale din cadrul Comisiei Europene, Marc Lemaitre.

"Vrem să obţinem toate beneficiile prin alocarea fondurilor europene pentru perioada 2021-2027 pentru atingerea unor obiective foarte importante pentru ţara noastră. Din acest motiv, dorim să încheiem cât mai repede cu putinţă negocierile pe marginea programelor operaţionale prin care vom atrage fondurilor alocate", a subliniat Dan Vîlceanu, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Discuţiile cu oficialul Comisiei Europene au vizat documentele care vor stabili priorităţile pe care România le va finanţa din fondurile europene alocate prin politica de coeziune pentru perioada 2021-2027. Concret, au fost analizate detalii privind Acordul de Parteneriat şi Programele Operaţionale, transmise Comisiei Europene în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022.

În context, ministrul român a precizat că vor fi continuate eforturile pentru finalizarea documentelor de programare pentru perioada 2021-2027, precum şi pentru îndeplinirea criteriilor aferente condiţiilor favorizante. Dan Vîlceanu a subliniat nevoia ajungerii la un acord în privinţa propunerilor de transfer de fonduri, pentru a putea finanţa nevoile specifice de dezvoltare la nivel naţional şi regional ale României.

Potrivit comunicatului MIPE, în cadrul reuniunii, oficialul european a prezentat poziţia preliminară a direcţiilor de specialitate ale Comisiei Europene privind elementele fundamentale care necesită acord între cele două părţi, astfel încât Acordul de Parteneriat să fie transmis oficial Comisiei Europene în luna aprilie, apreciind gradul de maturitate al acestui document strategic. Reprezentanţii Comisiei Europene au precizat că programele operaţionale vor fi aprobate treptat, în funcţie de progresul negocierilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?