Dana Gîrbovan (UNJR): Modificările legilor justiției, un moment crucial; sperăm să avem forma fericită a modificărilor

Dana Gîrbovan (UNJR): Modificările legilor justiției, un moment crucial; sperăm să avem forma fericită a modificărilor

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor (UNJR) din România, Dana Gîrbovan, consideră că modificările făcute la legile justiției reprezintă un moment "crucial" pentru justiție și societatea românească și își exprimă încrederea că, în urma unei dezbateri "serioase", vom avea o formă "fericită" a modificărilor.

"Modificările legilor justiției reprezintă un moment crucial pentru justiție și societatea românească. Actualele legi ale justiției sunt din 2004 și necesită o ajustare, pentru a răspunde actualelor nevoi și realități. Solicitarea noastră către întreaga clasa politică este să dea dovadă de maturitate și responsabilitate, să lase sloganele de-o parte și să înțeleagă importanța proiectului pentru întreaga societate românească", a scris președintele UNJR pe pagina sa de Facebook .

Dana Gîrbovan critică nepublicarea de către Ministerul Justiției a proiectelor de legi, punctând că după ce textele vor fi publicate, acestea vor fi analizate minuțios.

"Elaborarea legilor este un efort comun, de aceea sperăm ca, după ce ministrul justiției va și publica proiectele pe site, toți cei interesați să vină cu propuneri concrete, argumentate riguros, pentru ca în urma unei dezbateri serioase să avem o formă fericită a modificărilor la legile justiției, în urma cărora calitatea actului de justiție să crească iar drepturile cetățenilor să fie și mai bine apărate și protejate", precizează președintele UNJR.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale