Dana Gîrbovan își retrage demisia din magistratură/„Jocurile și calculele politice se dovedesc mai importante decât soluțiile reale pentru justiție”

Dana Gîrbovan își retrage demisia din magistratură/„Jocurile și calculele politice se dovedesc mai importante decât soluțiile reale pentru justiție”

Dana Gîrbovan a anunțat că își retrage demisia din magistratură după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștri făcute de premierul Dăncilă. Într-o postare pe Facebook, Gîrbovan susține că refuzul desemnării sale ca ministru al Justiției arată că justiția este privită în continuare ca armă politică, nu ca instrument pentru apărarea drepturilor cetățenilor.

”Mi-am înaintat demisia câătre sectia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Dana Gîrbovan. Ea a precizat că așteaptă motivarea scrisă a refuzului  președintelui  pentru a răspunde punctual acestora.

”Am acceptat aceasta propunerea de nominalizare pentru functia de ministru tehnocrat al justitiei urmarind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea justitiei la normalitate: conditii optime de munca pentru judecatori si procurori, respect pentru drepturile omului, garantii de independenta (…) Jocurile si calculele politice se dovedesc, insa, mai importante decat solutiile reale pentru justitie, de care sa beneficieze cetatenii”, a afirmat Gîrbovan.

Ea susține că nominalizarea ei pentru portofoliul Justiției a generat polemici însă fără vreo dezbatere privind soluțiile pentru sistemul judiciar.

”Propunerea numirii mele a starnit ample si vaste comentarii, multa minciuna si calomnie, insa nu am gasit nici macar o minima dezbatere, nici o propunere facute de oameni politici, jurnalisti sau comentatori, care sa contina macar o singura solutie la problemele din justitie, ce greveaza munca a mii de judecatori si procurori si afecteaza milioane de cetateni (…) S-a vazut din nou ca justitia e importanta ca arma in lupta politica, nu ca instrument esential pentru apararea drepturilor fiecarui roman”, crede magistratul.

”Justitia nu e nici a judecatorilor, nici a procurorilor, nici a ministrului de justitie, nici a presedintelui si nici a vreunei alte institutii. Justitia este garantia drepturilor fundamentale ale omului, a libertatii fiecarui cetatean, de aceea CETATEANUL trebuie sa redevina centrul interesului pentru justitie si nici un efort nu este prea mare pentru aceasta. O Romanie normala este una in care statul respecta drepturile fiecarui roman si unde justitia nu este folosita in batalii politice! In asta cred si pentru asta voi lupta in continuare!”, a mai scris judecătoarea.

Președintele Klaus Iohannis a respins toate cele trei propuneri de miniștri venite de la guvern (Dana Gârbovan la justiție, Iulian Iancu vicepremier și Șerban Valeca la Educație) și a enunțat ideea unui nou guvern de tranziție care să înlocuiască guvernul Dăncilă dacă acesta nu trece de votul de încredere din parlament.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…