Dancă (PNL): Ministrul Gabriel Leş trebuie să-şi dea demisia

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat vineri că ministrul Apărării, Gabriel Leş, trebuie să-şi dea demisia şi a afirmat că decizia ministrului de a acţiona în instanţă împotriva decretului preşedintelui Klaus Iohannis, prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a fost "un act de sabotare şi de trădare a intereselor naţionale".

"Astăzi Armata şi-a recăpătat comandantul militar. Decizia Curţii de Apel Bucureşti e un succes pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, care a luptat cu strategiile de subminare a siguranţei naţionale încercate de guvernarea PSD-ALDE prin eliminarea generalului Nicolae Ciucă de la comanda Armatei Române. Astăzi preşedintele Klaus Iohannis a câştigat în instanţă repunerea în drepturi a generalului Nicolae Ciucă. Este o veste bună pentru Armata Română, pentru siguranţa naţională, care în această perioadă e ameninţată de diverse pericole, în special din zona de est, iar ce a făcut ministrul Apărării, Gabriel Leş, acţionând în instanţă împotriva generalului Nicolae Ciucă, împotriva decretului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, a fost un act de sabotare şi de trădare a intereselor naţionale. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, trebuie să-şi dea demisia deîndată şi să-şi asume responsabilitatea actelor sale ce au pus în pericol siguranţa naţională", a spus Dancă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, cererea depusă de Ministerul Apărării Naţionale în care se solicita anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Decizia instanţei nu este definitivă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude