Dancă: A fost aprobată OUG privind desfăşurarea de către studenţii la Medicină a activităţii de voluntariat în spitale COVID

Dancă: A fost aprobată OUG privind desfăşurarea de către studenţii la Medicină a activităţii de voluntariat în spitale COVID

Guvernul a aprobat în forma finală proiectul de ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de medicină în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, a declarat miercuri seară şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Pentru a întări eforturile de combatere a răspândirii COVID-19 şi pentru a ajuta personalul aflat de mai bine nouă luni în prima linie în lupta aceasta cu COVID-19, a fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă care permite desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de medicină, respectiv anii 4, 5 şi 6, precum şi anii 3 şi 4 de asistenţă medicală în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus", a anunţat Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

El a explicat că sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, universităţile de profil centralizează solicitările studenţilor care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat în perioada următoare.

"Acestea sunt transmise către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care face redistribuirea acestor solicitări către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie. Această activitate de voluntariat este premiată cu 2.500 de lei pe lună pentru cei care se înscriu în acest program", a precizat Dancă. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”