Dancă: Citarea lui Kovesi, dovada că Secţia specială e o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei

Dancă: Citarea lui Kovesi, dovada că Secţia specială e o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că citarea fostului procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi la audieri în ziua în care ar trebui să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale în funcţia de procuror şef al Parchetului European reprezintă dovada cea mai solidă că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în justiţie este o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România.

"Citarea Laurei Codruţa Kovesi la audieri, pentru a fi pusă sub învinuire, chiar în ziua în care urmează să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale la funcţia de Procuror şef al Parchetului European este absolut scandaloasă. Această citare reprezintă dovada cea mai puternică până în acest moment că Secţia specială de anchetare a judecătorilor şi procurorilor este o armă politică folosită de infractorii din PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România. (...) Iată, secţia specială de anchetare a magistraţilor este un instrument de atac politic împotriva magistraţilor şi procurorilor care deranjează interesele infractorilor din PSD şi ALDE. Nu vorbim aici doar de Laura Codruţa Kovesi, ci de orice magistrat care deranjează interesele unor infractori politici", a scris Dancă, miercuri, pe Facebook.

El aminteşte că PNL a sesizat CCR şi Comisia de la Veneţia împotriva înfiinţării acestui "organ politic de anchetă penală în Justiţie".

"CCR a ignorat sesizarea noastră însă Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate. La fel au considerat şi grupul statelor GRECO şi Comisia Europeană şi au cerut desfiinţarea secţiei speciale penale pentru magistraţi. Această secţie specială de anchetare a magistraţilor nu ar fi trebuit să existe şi să funcţioneze, dacă PSD-ALDE ar fi respectat Raportul Comisiei de la Veneţia şi Raportul Comisiei Europene privind MCV. Din primele momente au fost suspiciuni legate de faptul că înfiinţarea acestei secţii speciale a avut considerente politice, de natură a introduce în sistemul judiciar un jandarm politic care să-i pună la respect pe magistraţii care îndrăznesc să nu respecte comanda de partid. Această secţie specială nu beneficiază de suficiente garanţii de independenţă faţă de factorul politic şi înfiinţarea acestui structuri comportă riscul de a afecta independenţa magistraţilor şi de a deveni un instrument de presiune şi intimidare", arată liberalul.

Ionel Dancă precizează că PNL va continua să sprijine candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European.

"În ciuda acestor demersuri politice de folosire a unor organe de anchetă penală, înfiinţate ad-hoc de majoritatea PSD - ALDE, Partidul Naţional Liberal a sprijinit şi va continua să sprijine nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de Procuror şef al Parchetului European la nivelul celui mai important grup politic european, Partidul Popular European, din care face parte Partidul Naţional Liberal", conchide purtătorul de cuvânt al PNL.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a anunţat că, în cursul serii de miercuri, a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect, ea adăugând că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

"În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară (miercuri - n.r.), după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a infracţiunilor din justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii", a declarat Kovesi, la postul de radio Europa FM. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...