Dăncilă despre adoptarea unei ordonanţe pe modificarea Codurilor penale: Am vorbit în CExN despre această oportunitate

Dăncilă despre adoptarea unei ordonanţe pe modificarea Codurilor penale: Am vorbit în CExN despre această oportunitate

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: "Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei".

Premierul a explicat apoi care este motivaţia pentru adoptarea unei ordonanţe şi nu a unui proiect de lege. "Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate", a spus Dăncilă.

Şeful Executivului a precizat că este vorba despre o ordonanţă privind modificarea Codurilor penal şi de procedură penală.

"Nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că trebuie să vedem cum ne încadrăm în normele legale pentru a putea face acest lucru. Dar în cadrul CExN am hotărât ca ceea ce s-a declarat constituţional să avem şi această posibilitate de a da ordonanţă de urgenţă. Ştim foarte bine că atunci când CCR declară un articol, o lege constituţională ea este obligatorie pentru toată lumea. Deci, pornind de la acest considerent, am avut această discuţie", a explicat premierul.

În ceea ce priveşte articolele declarate neconstituţionale, Viorica Dăncilă a arătat că acestea "vor veni din nou în Parlament". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...