Dăncilă: Iohannis a anunţat o situaţie apocaliptică; INS - în martie, cea mai mare creştere a puterii de cumpărare

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat joi că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat "o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice", INS spune că, în luna martie, a fost înregistrată "cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România".

"Deşi în această săptămână domnul preşedinte Iohannis a anunţat că avem o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice din primul trimestru, iată că, ieri, Institutul Naţional de Statistică ne-a anunţat că, în martie 2018, a avut loc cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România, atât faţă de luna februarie, luna precedentă, cât şi după anul 1990. Astfel, Institutul Naţional de Statistică a anunţat oficial că venitul mediu din România a crescut cu 8,7%, în martie 2018 faţă de februarie 2018", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, în aceeaşi perioadă, inflaţia a fost de 0,3%, rezultând astfel o creştere a puterii de cumpărare de 8,4%.

"Datele oficiale au confirmat, de asemenea, că februarie 2018 a fost luna cu cel mai redus şomaj din România, şi anume 3,94%", a mai afirmat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că evoluţia finanţelor publice este "total nesatisfăcătoare", context în care a reiterat că demisia din funcţie a premierului Viorica Dăncilă este imperioasă.

"Per ansamblu, o evoluţie total nesatisfăcătoare a finanţelor publice. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă, pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi şi, în acest context, este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă", a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

4 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

5 Așteptați-vă la ce e mai rău, cioclul a rămas pe poziție!

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici