Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dăncilă: Iohannis a anunţat o situaţie apocaliptică; INS - în martie, cea mai mare creştere a puterii de cumpărare

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat joi că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat "o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice", INS spune că, în luna martie, a fost înregistrată "cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România".

"Deşi în această săptămână domnul preşedinte Iohannis a anunţat că avem o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice din primul trimestru, iată că, ieri, Institutul Naţional de Statistică ne-a anunţat că, în martie 2018, a avut loc cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România, atât faţă de luna februarie, luna precedentă, cât şi după anul 1990. Astfel, Institutul Naţional de Statistică a anunţat oficial că venitul mediu din România a crescut cu 8,7%, în martie 2018 faţă de februarie 2018", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, în aceeaşi perioadă, inflaţia a fost de 0,3%, rezultând astfel o creştere a puterii de cumpărare de 8,4%.

"Datele oficiale au confirmat, de asemenea, că februarie 2018 a fost luna cu cel mai redus şomaj din România, şi anume 3,94%", a mai afirmat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că evoluţia finanţelor publice este "total nesatisfăcătoare", context în care a reiterat că demisia din funcţie a premierului Viorica Dăncilă este imperioasă.

"Per ansamblu, o evoluţie total nesatisfăcătoare a finanţelor publice. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă, pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi şi, în acest context, este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă", a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic