Dăncilă: Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator cu cea de sabotaj

Dăncilă: Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator cu cea de sabotaj

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis "a înlocuit datoria constituţională de mediator între partide cu cea de sabotaj", susţinând că şeful statului nu înţelege că România are nevoie de maturitate din partea clasei politice.

"Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis (...) nu şi-a înţeles rolul constituţional nici după cinci ani de ocupare a funcţiei de preşedinte al României. De doi ani şi jumătate se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a împiedica, bloca şi critica fără fundament real acest Guvern. Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator între partide cu cea de sabotaj. Preşedintele nu a înţeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituţiilor statului, care trebuie să funcţioneze indiferent de interesul electoral. Este un comportament la fel de imatur şi egoist ca acela al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniştrilor", a afirmat Dăncilă, la Palatul Victoria.

Premierul a subliniat, totodată, că lupta politică este pe proiecte, şi nu pe cine ţipă sau jigneşte mai tare.

"Am văzut laşitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban şi jignirile domnului Barna, am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înţeleg că trebuie să mă lupt cu toţi aceşti bărbaţi de stat ai României, care nu au înţeles că lupta politică este pe proiecte, şi nu pe cine ţipă sau jigneşte mai tare. Dacă toţi aceşti oameni politici care conduc acest stat şi care au putere în partidele lor se poziţionează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această ţară, toţi oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte şi comportamente şi care vor echilibru consens şi oameni responsabili în funcţiile de conducere ale statului. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt şi vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor, pentru că nu am luat niciodată o măsură împotriva lor", a mai declarat Dăncilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia