Dăncilă: Merg la referendum, dar dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma

Dăncilă: Merg la referendum, dar dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că va merge la referendumul privind justiţia declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, însă dacă partidul va lua o altă decizie în această privinţă, ea o va urma.

"Eu cred că referendumul nu are sorţi de izbândă. (...) Nu cred. Şi să vă spun de ce. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că într-un sat, într-o comună nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci, mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată", a afirmat Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Adevărul.ro.

Întrebată dacă merge la referendum, Dăncilă a spus: "Da, merg".

"Da, aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma. (...) Nu pot să fac astfel de scenarii, dar dacă în partid se va lua această decizie, atunci este normal să o respect, ca să dăm dovadă de unitate în cadrul formaţiunii politice", a adăugat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina