Dăncilă: Mi-am depus demisia; nu e un moment de slăbiciune, ci unul de demnitate

Dăncilă: Mi-am depus demisia; nu e un moment de slăbiciune, ci unul de demnitate

Viorica Dăncilă a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, precizând că acest gest nu vine într-un moment de "slăbiciune", ci într-unul de "demnitate".

"Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program", a arătat ea într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Cât priveşte mandatul scurt pe care l-a avut, Dăncilă a spus că nu putea să facă "foarte mult" în cinci luni.

"Din păcate, nu am putut să fac foarte mult în cinci luni de zile, este foarte greu să te organizezi, să încerci să câştigi încredere, să încerci să formezi o echipă sudată. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, poate altele erau rezultatele, dar am făcut tot ceea ce am putut", a afirmat ea.

Cu privire la declaraţia iniţială că nu va pleca din fruntea PSD, Dăncilă a susţinut că ceea ce s-a schimbat a fost "opinia colegilor ei".

"Opinia colegilor mei. Colegii au considerat că aşa este bine pentru partid şi este normal când colegii consideră că trebuie făcută o resetare, o schimbare, aşa este într-o echipă. Nu puteau colegii să-mi scrie demisia. Dacă nu voiam, spuneam: nu-mi dau demisia", a adăugat Viorica Dăncilă.

Fostul premier a precizat că a luat decizia de a demisiona pentru faptul că crede "cu adevărat" că trebuie găsite cele mai bune metode astfel încât partidul să meargă cu "motoarele turate înainte". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”