Dăncilă: Ministerul Dezvoltării are nevoie de un titular, îi solicit preşedintelui să abandoneze jocurile politice

Dăncilă: Ministerul Dezvoltării are nevoie de un titular, îi solicit preşedintelui să abandoneze jocurile politice

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat vineri că Ministerul Dezvoltării are nevoie de un ministru titular şi i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la "jocurile politice" pe acest subiect.

"Ministerul Dezvoltării are nevoie în această perioadă în care asigurăm şi Preşedinţia rotativă de un ministru titular, un ministru dedicat, un ministru cu experienţă. Tocmai de aceea am nominalizat-o pentru această funcţie pe Olguţa Vasilescu, un om cu experienţă vastă în administraţia locală, dar şi în activitatea ministerială. Lia Olguţa Vasilescu este ministrul care a gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi adoptate de actuala coaliţie şi mă refer la Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor. De aceea, argumentele folosite de preşedintele ţării, pentru ceea ce în fapt este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile", a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Potrivit prim-ministrului, şeful statului a încercat în mod repetat să blocheze activitatea Guvernului.

"Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare în raport cu atitudinea preşedintelui, care a răspuns doar prin atacuri şi încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului. Este regretabil că preşedintele ţării vrea să împiedice investiţiile la nivel local şi nu-i pasă că pune în pericol implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţeni. Eu cred că acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului preşedinte să abandoneze jocurile politice. România este mai importantă, românii sunt mult mai importanţi decât o campanie electorală sau jocurile politice", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că preşedintele întreţine un conflict care nu ajută economia şi nu aduce nimic bun în viaţa românilor.

"Cetăţenii nu au nevoie nevoie de lupte politice, au nevoie de investiţii şi pentru acest lucru Guvernul României trebuie să fie lăsat să lucreze", a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă prin care a anunţat respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro