Dăncilă: Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern; a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară

Dăncilă: Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern; a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că nu s-ar putea spune că este un război între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, precizând că Executivul a trebuit să adopte rectificarea bugetară.

"Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern. Noi a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară, era un lucru de la sine înţeles, pentru că nu puteau oamenii să aştepte să mai treacă timpul. Şi ştim foarte bine că avem o serie de priorităţi şi toate acestea presupun şi o dublare a proiecţiei financiare", a declarat Dăncilă, fiind întrebată care mai este relaţia sa cu şeful statului.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că este "adepta consensului".

"Sunt adepta consensului şi mi-aş dori să am o relaţie interinstituţională între Preşedinţie şi Guvern - Parlament foarte bună. Ne apropiem cu paşi repezi de preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi aceasta presupune un consens, o colaborare. Eu şi de acum încolo o să încerc să îl informez pe preşedinte legat de stadiul pregătirii şi toate cerinţele pe care le va adresa Guvernului legat de preşedinţie şi alte aspecte care ţin de România. Voi avea toată deschiderea", a spus Dăncilă.

Referitor la rectificarea bugetară, care a fost adoptată miercuri de Guvern, Dăncilă a precizat că urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

"Imediat după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară a plecat către Consiliul Legislativ. (...) Avem în vedere 200 de pagini care trebuiesc citite, verificate, avem cifre şi fiecare cifră trebuie verificată foarte bine. S-a întors de la Consiliul Legislativ ieri, în jur de ora 12.30, a plecat către Ministerul Finanţelor Publice, a urmat o nouă verificare şi punerea în concordanţă cu cerinţele Consiliului Legislativ (...) De azi de dimineaţă a plecat rectificarea către Monitorul Oficial", a arătat premierul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…