Dăncilă: Nu cred că Firea va merge pe o candidatură independentă; ar însemna să-şi piardă portofoliul de primar

Dăncilă: Nu cred că Firea va merge pe o candidatură independentă; ar însemna să-şi piardă portofoliul de primar

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, nu crede că Gabriela Firea va merge pe o candidatură independentă la alegerile prezidenţiale, precizând că în această situaţie "ar însemna să-şi piardă portofoliul de primar".

"Nu cred că Gabriela Firea va merge pe o candidatură independentă. Să nu uităm că doamna Firea e primar şi ca să meargă pe o candidatură independentă ar însemna să-şi piardă portofoliul de primar şi nu cred că va face acest lucru. În altă ordine de idei, cred că şi Gabriela Firea e interesată ca PSD să obţină rezultate cât mai bune. Vom avea mâine o discuţie şi vom vedea care e rezultatul final. Eu cred că indiferent cine va fi susţinut de partid, şi celălalt contracandidat va face echipă", a declarat Dăncilă luni la Antena 3.

Conducerea PSD se reuneşte marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat de Congres pe 3 august.

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat că, în cazul în care partidul îi va cere, va candida la alegerile prezidenţiale, menţionând atunci că opţiunea sa este de a merge "în spatele altui candidat".

Mai mulţi lideri ai PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale: secretarul general al partidului Mihai Fifor, preşedintele executiv Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleşoianu, senatorul Şerban Nicolae, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ulterior, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au renunţat la candidatură.

Şi primarul general Gabriela Firea a anunţat că intenţionează să intre în competiţia internă pentru prezidenţiale, motivând prin faptul că "lucrurile nu merg în direcţia bună pentru PSD".

Liderii PRO România au declarat că ar dori un candidat propriu la prezidenţiale, senatorul Adrian Ţuţuianu afirmând că o candidatură independentă a Gabrielei Firea ar putea fi susţinută de partidul său. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”