Dăncilă: Nu există niciun conflict interinstituţional între Guvern şi BNR; săptămâna viitoare vom avea o întâlnire

Dăncilă: Nu există niciun conflict interinstituţional între Guvern şi BNR; săptămâna viitoare vom avea o întâlnire

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că nu există niciun conflict interinstituţional între Guvern şi BNR, precizând că săptămâna viitoare urmează să aibă o întâlnire cu guvernatorul Băncii Centrale.

"Nu există niciun conflict interinstituţional", a afirmat Dăncilă, la România Tv, întrebată care este relaţia Guvern - BNR.

Întrebată şi despre afirmaţiile potrivit cărora "se ceartă cu guvernatorul BNR", premierul a răspuns: "Categoric nu".

"Mai mult, apreciez foarte mult că domnul guvernator Mugur Isărescu a participat la cele două şedinţe pe care le-am avut pentru adoptarea monedei euro, am vorbit cu dumnealui, iar săptămâna viitoare... Chiar am sunat la domnul guvernator înainte să plec în Israel şi am convenit ca întâlnirea pe care o avem joi să fie făcută şi dumnealui este în ţară, deja aveam programată o întâlnire să discutăm despre anumite aspecte economice. În niciun caz nu am avut o reacţie de respingere sau să se dea cel puţin senzaţia că există o divergenţă între Guvernul României, între premier şi guvernator, între Guvernul României şi Banca Naţională a României. Deci, de aceea am şi refuzat ca să meargă miniştri sau să meargă cineva la această mediere (la Palatul Cotroceni - n.r.)", a susţinut Viorica Dăncilă.

În opinia sa, preşedintele "a vrut să fie mediator, dar, din acest rol pe care a vrut să şi-l asume, a devenit, acum, cel care, efectiv, întrerupe orice mediere". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...