Dăncilă: Preşedintele ar trebui să fie un pic mai atent la declaraţii şi să încerce să pună în practică consensul politic

Dăncilă: Preşedintele ar trebui să fie un pic mai atent la declaraţii şi să încerce să pună în practică consensul politic

Premierul Viorica Dăncilă spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie ''un pic mai atent'' la declaraţii şi să încerce să pună în practică ''acel consens'' politic convenit cu coaliţia de guvernare.

"Am ascultat criticile domnului preşedinte, eu sunt de acord că nu totul este perfect. Am încercat într-un an de zile să facem cât mai multe lucruri. Sunt convinsă că mai avem multe de făcut, dar cred că ritmul în care putem realiza ceea ce ne-am propus ar fi unul alert, un ritm accelerat dacă am acţiona împreună. Cred că multe din lucrurile pe care vrem să le facem au această barieră a lipsei de cooperare, a lipsei de dialog, a lipsei de înţelegere. Mă întreb câteodată ce câştigăm dacă, de fiecare dată, ieşim cu atacuri unii împotriva altora? Impresia mea - nu câştigăm nimic", a declarat Viorica Dăncilă, joi seara, la finalul galei "100 pentru Centenar".

Prim-ministrul a spus că pot fi aduse critici pe anumite proiecte care nu sunt bune sau asupra unor lucruri care nu sunt în favoarea României, dar "această critică şi această dezbinare permanentă nu face decât să aducă defavoruri, atât în plan intern, cât şi în plan extern".

"Vedem în România o societate divizată şi cred că nimănui nu îi place acest lucru. Nu trebuie neapărat să fim de acord cu ce fac unii sau ceea ce fac alţii, putem dialoga, dar cred că lucrurile au ajuns prea-prea departe şi cred că depinde de noi toţi, indiferent de funcţia pe care o ocupăm, indiferent unde lucrăm, de mass-media, de toţi cei care se pot implica pentru a aduce cât de cât pacea în societatea românească. Mai mult, toate aceste lucruri sunt urmărite pe plan extern şi dacă noi dăm acest semnal, dacă noi arătăm că nu avem încredere în noi cum le putem cere altora să creadă în români şi să creadă în România", a afirmat Dăncilă.

Întrebată dacă "preşedintele dezbină", premierul a răspuns: "Nu vreau să atac pe nimeni şi nu vreau să spun lucruri urâte, nu sunt adepta acestui lucru, dar cred că preşedintele ar trebui să fie un pic mai atent la declaraţii şi să încerce să pună în practică acel consens". "Cred că răspunsurile nu trebuie să ni le dăm prin intermediul mass-mediei, putem avea un dialog, putem discuta, putem îndrepta lucrurile care nu convin de o parte sau de alta. Eu sunt învăţată aşa în Parlamentul European şi 9 ani de zile am considerat şi consider că negocierea, că dialogul constructiv poate fi benefic şi cred că acum, la an Centenar, poate în apropierea Zilei Naţionale, am putea deveni mai înţelepţi", a mai declarat Dăncilă. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...