Danemarca: Asasinul din submarin, reţinut după o tentativă de evadare

Danemarca: Asasinul din submarin, reţinut după o tentativă de evadare

Danezul Peter Madsen, condamnat la detenţie pe viaţă pentru asasinarea ziaristei suedeze Kim Wall într-un submarin de concepţie proprie, a fost arestat marţi la Copenhaga, după ce a reuşit să evadeze din închisoare, au anunţat autorităţile, citate de dpa şi AFP.

La arestarea inventatorului asasin au participat experţi în explozibili şi patrule canine, potrivit imaginilor difuzate de posturile DR şi TV2. Conform tabloidului Ekstra Bladet, Madsen ameninţa să detoneze o bombă dacă va fi prins.

Peter Madsen (49 de ani) a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2018 pentru violarea, torturarea şi uciderea tinerei. Madsen a negat iniţial că a ucis-o pe Wall, dar a recunoscut că i-a tranşat cadavrul şi l-a aruncat în apele mării, în august 2017.

Jurnalista în vârstă de 30 de ani intenţiona să scrie un articol despre Madsen, submarinul său artizanal şi experimentele sale cu rachete, precum şi despre rivalitatea dintre el şi un alt grup de cercetători spaţiali danezi.

Tânăra a fost văzută în viaţă ultima dată în seara de 10 august 2017, pe submarinul "Nautilus" al lui Madsen, în timp ce pleca din port din capitala daneză. Mai multe părţi din cadavrul ei au fost recuperate ulterior în zona golfului Koge, din apropiere de Copenhaga. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro