Danemarca o va extrăda pe fiica așa-numitei 'Rasputina' din Coreea de Sud

Danemarca o va extrăda pe fiica așa-numitei 'Rasputina' din Coreea de Sud

Autoritățile judiciare din Danemarca au decis vineri să o extrădeze pe fiica sud-coreencei Choi Soon-sil, aflată în centrul unui uriaș scandal de corupție care a provocat demiterea președintei Park Geun-hye la Seul, transmite AFP.

Choi Soon-sil (ctr.)

Chung Yoo-ra, 20 de ani, fiica fostei confidente a președintei, este de asemenea implicată în scandal, iar Seulul cerea extrădarea sa.

Mama sa a fost supranumită 'Rasputina' de către media sud-coreene și este suspectată că a profitat de relațiile sale pentru a extorca milioane de dolari de companii din țară.

Tânăra a fost încarcerată în Danemarca la începutul lunii ianuarie, inițial până la 30 ianuarie, pentru că îi expirase viza. Parchetul de la Seul a emis un mandat de arestare împotriva sa.

"După ce a examinat cererea de extrădare a Coreii de Sud, considerăm că sunt îndeplinite toate condițiile pentru extrădarea sa", a precizat într-un comunicat Mohammad Ahsan, director adjunct al procuraturii.

Chung Yoo-ra, care spune că este nevinovată, are trei zile la dispoziție pentru a face apel în instanțele daneze.

Conform presei, Chung Yoo-ra, pasionată de echitație, a cumpărat în trecut cai antrenați în Danemarca. După arestare, ea a explicat poliției că se află în Danemarca din cauza activităților sale sportive.

Într-una din ramificațiile scandalului care a zguduit Coreea de Sud, Choi Soon-sil este acuzată că și-a folosit relațiile pentru ca fiica sa să ajungă la o mare universitate din țară, în detrimentul altor candidați mai pregătiți.

Choi Soon-sil este ea însăși judecată pentru că s-a folosit de relația cu Park Geun-hye pentru a constrânge diverse companii să ofere aproape 70 de milioane de dolari pentru câteva fundații dubioase.

Fosta președintă este acuzată de complicitate și că i-a permis prietenei sale să se amestece în probleme de stat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…