Danemarca: Parlamentul aprobă finanţarea trimiterii pe o insulă a imigranţilor condamnaţi

Danemarca: Parlamentul aprobă finanţarea trimiterii pe o insulă a imigranţilor condamnaţi

Parlamentul danez a aprobat joi finanţarea planului privind trimiterea imigranţilor condamnaţi pe o insuliţă din sud-vestul Copenhagăi, în pofida criticilor ONU şi a opoziţiei locale, transmite Reuters.

Danemarca îşi înăspreşte tot mai mult politica în materie de imigraţie, context în care guvernul vrea să trimită până la 100 de persoane care şi-au ispăşit sentinţele, dar nu pot fi deportate din cauza riscului de a fi torturate sau executate în ţările de origine, pe insula Lindholm.

Finanţarea acestui plan a fost inclusă în bugetul de stat pe 2019, adoptat joi de legislativ.

Un centru pentru persoane care au suferit condamnări pentru diverse infracţiuni - mergând de la crimă şi viol până la infracţiuni mai puţin grave - va fi înfiinţat în 2021 şi va costa 759 milioane de coroane daneze (115 milioane de dolari).

Insula Lindholm este folosită în prezent drept laborator şi crematoriu pentru cercetări în domeniul gripei porcine, rabiei şi altor boli contagioase la animale.

Singurul feribot care deserveşte insula de 3 hectare din sud-vestul capitalei se numeşte, elocvent, 'Virus'.

Planul a provocat opoziţia municipalităţii din Vordingborg, din care face parte Lindholm. 'Oamenii cred că nu aceasta este soluţia la problemele reale', a declarat primarul Mikael Smed înaintea votului de joi.

Comisarul ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a exprimat miercuri preocupări serioase în legătură cu intenţia autorităţilor daneze.

Majoritatea imigranţilor cu condamnări şi care nu pot fi extrădaţi se află acum într-un centru din Iutlanda, în vestul ţării.

Conform planului, aceste persoane vor putea părăsi insula Lindholm pe timpul zilei, dar vor trebui să raporteze unde se deplasează şi să revină seara.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”